Maandelijkse Archieven: Februari 2019

 1. Mechanische of elektronische naaimachine kopen?

  Mechanische of elektronische naaimachine kopen?

  Er zijn twee typen naaimachines op de markt: mechanisch en elektronisch. Wanneer je een nieuwe naaimachine gaat kopen zul je goed moeten nagaan waar je de naaimachine allemaal voor gaat gebruiken. Zelf kleding maken, zware stoffen verwerken, veelvuldig of minder actief in gebruik en meer. Dit zal allemaal van invloed zijn op de uiteindelijke keuze voor je naaimachine. Maar de eerste stap is om te bepalen of je voor een mechanische of elektronische naaimachine gaat. In dit blog leggen we je de voor- en nadelen uit en helpen je bij het maken van de juiste keuze. 

  De verschillen tussen een mechanische en een elektronische naaimachine

  Een mechanische naaimachine is traditioneel en de gebruiker dient zelf alles in te stellen. Denk hierbij aan de instellingen voor een bepaalde steek, zoals steeklengte en -breedte. Je moet dus bij iedere steek weten of opzoeken welke instelling van lengte en breedte de

  Lees meer »
 2. Welke vlieseline heb ik nodig?

  Welke vlieseline heb ik nodig?

  Wanneer je zelf kleding gaat maken kan het voorkomen dat je gebruik maakt van vlieseline. Dit materiaal wordt gebruikt als tussenvoering om zo stoffen te verstevigen. Vlieseline is verkrijgbaar in veel verschillende soorten en diktes. Kies de juiste vlieseline die past bij de stof die je gebruikt en het kledingstuk dat je maakt. In deze blog lichten we de belangrijkste soorten vlieseline uit. Veel gebruikte vlieseline soorten zijn:

  • Strijkbare en niet strijkbare vlieseline
  • Geweven en non-waven vlieseline
  • Rekbare vlieseline
  • Vliesofix

  Strijkbare en niet strijkbare vlieseline

  Strijkbare vlieseline wordt vastgeplakt op de stof en is het meest populair. Echter is niet elke stof geschikt voor deze soort vlieseline. Sommige stoffen kunnen een oneffen structuur hebben waardoor de vlieseline niet goed zal hechten. De oplossing hiervoor is gebruik te maken van niet strijkbare vlieseline. Deze soort vlieseline wordt aan de verkeerde

  Lees meer »
 3. Welke verschillende soorten garen zijn er?

  Welke verschillende soorten garen zijn er?

  Tegenwoordig zijn er een heleboel verschillende soorten garen. Voordat je aan de slag kunt met de naaimachine zul je dus eerst de juiste naaigaren moeten aanschaffen. Het kan per stof verschillen welke garen het beste gebruikt kunnen worden. In deze blog lichten we een aantal van de meest gebruikte naaigaren toe en voor welke stof je deze het beste kan gebruiken. Naast garen is het ook belangrijk om de juiste naald te gebruiken voor jouw project. Ben je benieuwd welke garen je het beste kunt gebruiken? Je leest het in deze blog. De meest gebruikte soorten garen zijn:

  • Rijggaren
  • Polyester garen
  • Katoenen naaimachinegaren
  • Zijden garen
  • Borduurgaren
  • Lockgaren

  Rijggaren

  Deze soort garen is eigenlijk niet om mee te naaien, maar om mee te rijgen. Bij rijgen worden lange steken gemaakt. Dit wordt vaak gebruikt om twee stofdelen op elkaar te houden voordat je het onder de naaimachine legt.

  Polyester

  Lees meer »
 4. Welke naaimachine naald heb ik nodig?

  Welke naaimachine naald heb ik nodig?

  In eerste instantie verwacht je niet dat een naald een groot verschil kan maken tijdens het naaien. Toch is dit verkeerd gedacht en maakt het wel degelijk uit welk type naald je gebruikt wanneer je met de naaimachine aan de slag gaat. Door de juiste naald te gebruiken voorkom je complicaties en problemen zoals beschadiging aan de machine, het materiaal, gebroken naalden of het overslaan van steken.   

  Meest voorkomende type naalden

  Wanneer je gaat naaien is het belangrijk om de naald en dikte ervan af te stemmen op het soort materiaal dat je gaat gebruiken. Hieronder worden de meest voorkomende type naalden toegelicht. 

  Universele naald

  Geschikt voor geweven en gebreide stoffen.

  Stretch naald

  Gebruik deze naald voor synthetische, rekbare stoffen.

  Ledernaald

  Kenmerkend voor deze naald is het scherpe snijmesje aan de punt. Geschikt voor leder en zware stoffen.

  Denim of jeans naald

  Een

  Lees meer »
 5. Scan N Cut, een handig apparaat!

  Scan N Cut, een handig apparaat!

  Een innovatief apparaat van Brother: de Scan N Cut, een thuis- en hobbysnijmachine met een ingebouwde scanner. Met dit apparaat scan je alles wat je maar wilt en snij je direct uit. Denk hierbij aan een zelfgemaakte tekening, foto’s of een ontwerp uit een tijdschrift. Je kan direct aan de slag met het naaien van jouw design.

  Selecteer ontwerpen

  De Scan N Cut bevat een groot aantal ingebouwde ontwerpen, zoals prints, vormen, randen en creatieve ontwerpen. Selecteer een ontwerp en plaats het gewenste materiaal, bijvoorbeeld papier of stof. Ook bevat de Scan N Cut verschillende lettertypes om te gebruiken. Zo maak je de mooiste creaties.

  Naast ingebouwde ontwerpen kun je ook je eigen ontwerpen inscannen. Deze ontwerpen kunnen van alles zijn, zoals tekeningen, titels, teksten, afbeeldingen om te gebruiken voor het maken van bijvoorbeeld scrapbook layouts of werkstukken.

  Accessoires voor Scan N Cut

  Maak je Scan N Cut compleet door de verschillende

  Lees meer »
Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.