Spoelhuizen

Producten 1-24 van 36

 1. Spoelhuis Singer
  Spoelhuis Singer
   € 12,50
 2. Spoelhuis CB
  Spoelhuis CB
   € 12,50
 3. Spoelhuis Singer 3700, 3800
  Spoelhuis Singer 3700, 3800
   € 19,50
 4. Spoelhuis Janome 4000, 5024
  Spoelhuis Janome 4000, 5024
   € 22,00
 5. Spoelhuis Janome 8000
  Spoelhuis Janome 8000
   € 29,00
 6. Spoelhuis Brother PR en VR
  Spoelhuis Brother PR en VR
   € 32,00
Pagina
per pagina

Een nieuw spoelhuis nodig? Met Matson snel in huis!

Een spoelhuis noem je ook wel spoelhuls, spoelhouder of spoelbakje. Hierin past een metalen of kunststof variant met een bepaalde diameter. Dit onderdeel is wel eens aan vervanging toe. Het is natuurlijk heel vervelend als je naaimachine weigert door dit defecte onderdeel. Dat begrijpen we heel goed. Gelukkig kun je er snel en gemakkelijk iets aan doen. Je bestelt bij ons heel eenvoudig een nieuw onderdeel en je hebt het nog eens snel in huis ook. Zo kun je meteen weer met je naaimachine aan de slag. Bekijk ons volledige assortiment hier.

Wil je een spoelhuls, Matson heeft verschillende merken in het assortiment!

Bij Matson vind je heel veel verschillende spoelhuizen, want we hebben vele verschillende naaimachines. Diverse modellen van verschillende merken en die naaimachines hebben niet allemaal hetzelfde houdertje. 

Je kiest heel gemakkelijk het juiste spoelbakje. We hebben in de beschrijving aangegeven voor welke naaimachines het betreffende onderdeel geschikt is. Ook kun je met de grote, zoombare foto duidelijk zien hoe het eruit ziet. Zo is het nieuwe onderdeel eenvoudig te vergelijken met het nieuw te bestellen houdertje.

Spoelwissel met spoelhuis of niet?

Niet iedere naaimachine heeft een los spoelhuis. Er zijn twee soorten huishoud naaimachines: naaimachines met spoelwissel aan de voorzijde via een los spoelhuis en directe spoelwissel bovenin in de naaimachine. Deze spoelwissel bovenin de naaimachine is echt heel gemakkelijk. Vooral voor beginners en de ongeduldigen onder ons is dit systeem een uitkomst en hierdoor kan je gemakkelijk de spoelhuls toevoegen.

• Spoelwissel aan voorzijde van de naaimachine

Sommige naaimachines hebben een spoelhuls aan de voorzijde van de machine. Doorgaans schuif je de aanschuiftafel weg, maak je een klepje open en daar zie je de spoel in het spoelhuis ‘hangen’. Dit systeem met de spoel en de spoelhuls heet officieel het CB grijper systeem. Wanneer je de spoelhuls verwisselt haal je het spoeltje met het spoelhuis uit de naaimachine. Spoeltje uit het spoelhuis, ander (opgespoelde) spoeltje weer in het losse spoelhuls en samen weer in de naaimachine. Klepje dicht, aanschuiven en naaien maar.

• Eenvoudige spoelwissel met drop in systeem

Andere naaimachines hebben een platliggende spoelhuls bovenin de naaimachine. Dit systeem wordt  ook wel het drop in systeem genoemd en werkt echt heel gemakkelijk. Je ziet het spoeltje liggen van boven af, onder de naaivoet. Vaak zit er een doorzichtig dekseltje op. Zo zie je tijdens het naaien hoeveel garen je op je spoel hebt. Bij spoelwissel haal je je spoeltje eruit, zonder spoelhuis. Daarna plaats je heel eenvoudig het nieuwe (opgespoelde) spoeltje direct in de naaimachine, zonder dat je er eerst een spoelhuis omheen hoeft te doen. Dat spoelhuls blijft namelijk in de machine, je legt er je spoeltje in.

Spoeltje inzetten in een naaimachine met los spoelhuis

Zorg ervoor dat je naaimachine uit staat met de naald helemaal omhoog. Hiervoor draai je het handwiel naar je toe. Daarna open je het klepje dat voor het spoelhuis zit. Haal het spoelhuis uit de machine, haal het spoeltje eruit en plaats het nieuwe (opgespoelde) spoeltje in het spoelhuls. De draad moet met de klok mee, dus rechtsom, van het spoeltje rollen. Trek de draad door de gleuf en laat de draad zo’n 15 cm uit het spoelhuis steken. Zet het spoelhuls met het spoeltje erin weer terug in de machine.

Creatief spoelhuis voor prachtige steken met de onderdraad

Bij sommige merken naaimachines kun je je gewone spoelhuis ook vervangen door een creatief spoelhuis. Met het creatief spoelhuls maak je prachtige steken met de onderdraad, ook wel de onderdraadsiersteek genoemd. Je kunt een creatief spoelhuis op verschillende manieren gebruiken, afhankelijk van het soort siergaren die je bij de spoelhuls gebruikt voor je projecten.

Afstellen van het spoelhuls voor een borduurpatroon

Je kunt het spoelhuls afstellen om de spoelspanning voor borduurwerk aan te passen. Hiervoor draai je met een kleine platte schroevendraaier aan de sleufschroef (-). Zo stel je de spanning van het spoelhuls af. Let op! Draai NIET aan de kruiskopschroef (+). Je kunt hiermee de spoelhuls beschadigen, waardoor het onbruikbaar wordt. Zet niet buitensporig veel kracht als de sleufkopschroef (-) moeilijk draait. Wanneer je te veel aan de schroef draait of te veel kracht zet in een van beide richtingen, kun je het spoelhuis beschadigen. Bij schade kan het zijn dat het spoelhuls mogelijk niet de juiste spanning aanhoudt.

Heb je andere onderdelen nodig dan een spoelhuls? Hieronder staan nog meer onderdelen voor je naaimachine aangegeven!

Bij Matson vind je alles voor je naaiwerk, ook alle onderdelen voor je naaimachine. Naast diversteit van de spoelhuls vind je bij ons natuurlijk ook vele spoeltjes, grijpers, draadinstekers, naaimachine voetjes, lampjes, klospennenvoetpedalen en snoeren, van allerlei merken.

Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.