Maandag 2e paasdag gesloten, bestellingen worden dinsdag 2 april verstuurd. 

Voetpedalen & Snoeren

Producten 1-24 van 47

Van hoog naar laag sorteren
 1. Netsnoer universeel
  Netsnoer universeel
   € 9,95
 2. Snoer YDK2
  Snoer YDK2
   € 19,95
 3. Snoer YDK1
  Snoer YDK1
   € 19,95
 4. Pedaalsnoer Pfaff
  Pedaalsnoer Pfaff
   € 21,95
 5. Snoer 3-polig Singer
  Snoer 3-polig Singer
   € 22,00
 6. Pedaalsnoer Husqvarna
  Pedaalsnoer Husqvarna
   € 31,00 € 28,95
 7. Voetpedaal met snoer YDK2
  Voetpedaal met snoer YDK2
  Rating:
  100%
   € 40,00
 8. Voetpedaal met snoer YDK1
  Voetpedaal met snoer YDK1
  Rating:
  100%
   € 45,00
Pagina
per pagina

Is je naaimachine voetpedaal aan vervanging toe?

Heb je een passende naaimachine snoer nodig?

Grote kans dat je het bij Matson vindt. Kijk snel!

 

Snel of langzaam naaien regel je met je naaimachine voetpedaal

Het naaimachine voetpedaal is de snelheidsregelaar van je naaimachine. Het naaimachine voetpedaal regelt de snelheid van de motor. Door de naaimachine pedaal in te drukken naait de naaimachine sneller. Als je de naaimachine pedaal maximaal indrukt naait de naaimachine op zijn snelst, een beetje indrukken maakt dat de naaimachine langzaam naait. De naaimachine stopt als je je voet van het naaimachine pedaal haalt. Probeer zelf uit hoe de  naaimachine pedaal reageert op je voet druk.

Voor de liefhebbers even het technische verhaal hier achter: Met het naaimchine pedaal regel je de weerstand die de stroom ondervindt. De weerstand (in Ohm) wordt steeds kleiner als je de naaimachine pedaal verder indrukt, de stroom (in Ampere) naar de motor wordt dan groter, de motor gaat sneller draaien en je naaimachine naait dan sneller. Hoe groter de weerstand, hoe meer warmte er vrijkomt wanneer de naaimachine pedaal wordt ingedrukt.

 

Help, een warm naaimachine pedaal!

Wanneer je lange tijd achter elkaar langzaam naait kan het zijn dat je naaimachine voetpedaal warm gaat aanvoelen. Dat komt doordat er warmte vrijkomt bij de weerstand die de stroom ondervindt van het lichtjes ingedrukte naaimachine voetpedaal. Wanneer je dat voelt kun je het beste even pauzeren. Het is sowieso beter voor je naaimachine voetpedaal om in naai snelheid te varieren. Wissel snel en langzaam naaien liefst af. En haal altijd je voet van het naaimachine voetpedaal, wanneer je tussen het naaien door pauzeert om te knippen of te spelden. Zo kun je niet per ongeluk je naaimachine voetpedaal belasten.

 

Er is niet één naaimachine pedaal, Matson heeft diverse soorten!

We hebben vele naaimachine voetpedalen in ons assortiment, want  van de naaimachine pedaai zijn vele verschillende soorten. Bijvoorbeeld originele voetpedalen van diverse merken, universeel naaimachine voetpedaal, een naaimachine naald is compleet met snoer of zonder snoer, pneumatisch naaimachine voetpedaal, voor naaimachines en lockmachines, een naaimachine voetpedaal geschikt voor mechanische naaimachines of juist voor elektronische naaimachines, een naaimachine voetpedaal met rolsnoer. Teveel naaimachine pedalen om allemaal op te noemen.

 

De naaimachine voetpedaal voor diverse merken naaimachines

We hebben naaimachine pedalen voor naaimachines en lockmachines van allerlei merken. Zoals bijvoorbeeld Singer, Pfaff, Husqvarna, Janome, Juki, Brother, Lewenstein en Toyota.

 

Kiezen van je naaimachine voetpedaal

We hebben bij ieder voetpedaal in de productbeschrijving duidelijk aangegeven voor welke naaimachines het voetpedaal geschikt is. Op de foto’s bij het voetpedaal kun je de vorm van de stekker goed zien en vergelijken met de aansluiting in je machine.

 

Aansluiten van je kant en klare naaimachine voetpedaal

Zet je naaimachine altijd op een stabiele ondergrond, wanneer je gaat naaien. Bij een mechanische machine sluit je het naaimachine pedaal en het netsnoer aan door de stekker eenvoudig in het stekkerhuis van de machine te steken. Daarna steek je de stekker van het netsnoer in het stopcontact en het naaimachine pedaal zet je op de grond. Zet de naaimachine aan met de aan/uit knop. Bij een elektronische machine heb je twee snoeren: een netsnoer en een snoer voor de voetpedaal. Het netsnoer sluit je aan op de machine, daarna steek je de stekker in het stopcontact. Sluit de naaimachine pedaal vervolgens aan met de naaimachine pedaal stekker en zet het voetpedaal op de grond. Zet de naaimachine aan met de aan/uit knop.

 

Naaien zonder naaimachine pedaal

Heeft je elektronische naaimachine een start/stop toets, dan kun je ook naaien zonder je naaimachine pedaal te gebruiken. Je start en stopt de naaimachine dan door op deze start/stop toets te drukken. Matson heeft ook andere merken voetpedalen zoals: Brother, Husqvarna en Janome

© 2023 Matson.nl