Maandag 2e paasdag gesloten, bestellingen worden dinsdag 2 april verstuurd. 

Vlieseline

Producten 1-24 van 30

Van hoog naar laag sorteren
  1. Vlieseline Boutschoon
    Vlieseline Boutschoon
     € 4,75 € 4,25
Pagina
per pagina

Vlieseline kopen?

Vlieseline gebruikt u om bepaalde onderdelen van kledingstukken of accessoires vormvast te maken. Denk hierbij aan het vormvast maken van manchetten en kragen. Na het vormvast gemaakt te hebben van een manchet of kraag zit uw kleding mooier.

Vlieseline

Welke vlieseline gebruiken?

Het is belangrijk om de juiste Vlieseline of versteviging te gebruiken voor een bepaalde stof. Niet elke stof is geschikt voor een bepaald door versteviging. Wanneer u een verkeerde versteviging gebruikt, kan het zijn dat de vorm van uw kleding niet optimaal blijft. Bij elk product staat vermeldt welke voor de stof geschikt is. Bekijk hier ons volledige assortiment in garen en vlies bij Matson.

Strijkbare en niet strijkbare Vlieseline

Er is een groot verschil tussen strijkbare- en niet strijkbare vlieseline. De strijkbare versteviging wordt vastgeplakt op de stof. Dit is dan ook de meest verkochte vorm, maar helaas is de strijkbare variant niet geschikt voor elke type stof. Wanneer de stof een onregelmatige structuur heeft, kan de vlieseline niet goed hechten en zal er moeten worden gekozen voor de niet strijkbare versteviging. De niet strijkbare variant wordt vastgezet op de verkeerde kant van de stof. Deze moet worden genaaid in de naad van de stof.

Geweven vlieseline of non-woven/vlies?

Bij de keuze voor het type vlieseline, is er ook nog de keuze uit een geweven versteviging en een non-woven/vlies variant. Ons advies, hou bij het knippen rekening met de draadrichting wanneer u hebt gekozen met een geweven variant. Bij de non-woven/vlies variant is het niet nodig om rekening te houden met de draadrichting. Zoals de naam het al zegt, deze variant is niet geweven. Vandaar dat hier geen rekening mee gehouden hoeft te worden.

Rekbare (stretch) vlieseline

Een andere variant is de rekbare vlieseline. Bij het gebruik van deze stretch variant is het belangrijk om rekenging te houden dat de versteviging dezelfde kant oprekt als de stof doet. Een tip van Matson: De rek van de versteviging zit meestal alleen in de breedte of lengte.

Een soort Vlieseline: Vliesofix

Vliesofix

Wat is Vliesofix? Vliesofix is een type Vlieseline die zelfs dubbelzijdig plakt. U kunt het zien als een dubbelzijdig textieltape. Het materiaal bestaat uit twee kanten. De ene kant is papier, waar de andere kant een beetje lijkt op overtrekpapier. Het gemakkelijke hiervan is dat je hier eigen ontwerp op kunt tekenen. Hier tegenaan zit aan de andere zijde een bijzondere plaklaag. Deze plaklaag plakt past vast wanneer deze verwarmt wordt met een strijkijzer.

Wanneer gebruikt u Vliesofix?

Het gebruik van Vliesofix is handig bij het vastzetten van applicaties zonder naald en draad te gebruiken. Met dit type Vlieseline kun je namelijk stof mee vast zetten. Alles met de hulp van een strijkbout, heel handig!

Op zoek naar ander vlies of garen?

Bij Matson kunt u niet alleen terecht voor Vlieseline, maar ook voor al uw ander vlies en garen. Naast onze vliezen en garen verkopen wij een zeer groot assortiment naaimachines en fournituren

© 2023 Matson.nl