Maandag 2e paasdag gesloten, bestellingen worden dinsdag 2 april verstuurd. 

Naaimachine naalden

Producten 1-24 van 85

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Alle soorten en maten naaimachine naalden kopen bij Matson.

Er zijn verschillende soorten en maten naaimachine naalden, voor naaien, borduren en locken. Die vind je allemaal bij Matson. Overzichtelijk en mèt gebruikstips. De naalden kun je gebruiken in je naaimachine, naai-borduurmachine, borduurmachine en lockmachine. Voor je industriële machine of industriemachine hebben we speciale industriele naaimachine naalden in ons assortiment. Ook voor je coverlock machine en je punchmachine hebben we speciale varianten in huis. Bekijk het volledige overzicht van onze onderdelen en accessoires  

Let op: kies de juiste naaimachine naalden!

Kies de juiste naaimachine naalden bij je garen en stof. Dat is erg belangrijk. De naald mag het garen niet beschadigen tijdens het naaien en moet gemakkelijk door de stof naaien, zonder de vezels van de stof te beschadigen. Vraag jezelf iedere keer af welke naald past bij de stof of het garen dat je verwerkt. Zorg ervoor dat je die passende naaimachine naald gebruikt. 

Vervang je naaimachine naalden op tijd

Naaimachine naalden gaan niet eeuwig mee. Door gebruik wordt de punt van de naald bot en de schacht kan vervormen doordat je bijvoorbeeld over een speld naait. Vervang hem daarom op tijd. Bijvoorbeeld iedere keer wanneer je aan een nieuw project begint. Hiermee voorkom je onnodige schade mee en dat is toch zonde.

Welke maat naaimachine naalden is voor mij geschikt?

De maat van de naaimachine naald is terug te vinden op het doosje. Deze maat varieert van dun tot dik, van 60/8 tot 120/20. Wij gebruiken altijd de volgende stelregel: hoe fijner de stof of het garen, des te dunnere (kleinere maat) naaimachinenaald heb je nodig.

Diverse merken naaimachine naalden

Omdat iedere naaimachine naald weer anders is en smaken verschillen, hebben we verschillende merken naaimachine naalden in ons assortiment:

Schmetz naaimachine naalden

Denk je aan kwaliteits naaimachine naalden, dan denk je aan Schmetz. Wie kent de naalden doosjes met de blauwe letters niet? We hebben een ruim assortiment sterke en scherpe naaimachine naalden van Schmetz, zoals de Schmetz naalden jersey 70 5st. Want Schmetz, dat is kwaliteit uit Duitsland, sinds 1851. Het merk is al jaren marktleider in naaimachine naalden. 

Organ naaimachine naalden

Slaat je gewone stretch naald over, bijvoorbeeld op lastige stoffen, dan gebruik je de super stretch naaimachine naalden van Organ. Gebruik de Organ naalden super stretch HAX1SP 75, 5st ook wanneer je naaimachine steken blijft overslaan. 

Singer naaimachine naalden

De Singer naaimachine naalden zijn niet voor niets gekleurd. Je kunt aan de kleur van de Singer naaimachine naald de dikte van de naald zien en voor welk materiaal de naald geschikt is. Zo kun je in een oogopslag zien welke naaimachine naald van Singer je in je machine hebt zitten, 

Soorten naaimachine naalden

Er zijn verschillende soorten naaimachine naalden. Elk type naald is speciaal ontwikkeld voor een specifieke taak. Op het doosje vind je de naam van de naalden. Bijvoorbeeld universeel, jeans, jersey naaimachine naalden etc. Omdat er zoveel verschillende soorten typen zijn, hebben we een breed assortiment. We hebben de soorten voor je op alfabetische volgorde gezet. Dat zoekt gemakkelijk. Je kunt natuurlijk ook de zoekfunctie van de site gebruiken.

Naaimachine Naald soort van A-Z

 • Ajour naald
 • Borduur naald
 • Cutwork naald
 • Coverlock EL x 705 naald
 • DC x 1F naald
 • Dubbel oog naald
 • Handicap naald
 • Industrie naald
 • Jeans naald
 • Jersey of ballpoint naald
 • Leer naald
 • Metallic naald
 • Microtex naald
 • Tweeling en drieling naald
 • Punch naald
 • Quilt naald
 • Stretch naald
 • Topstitch naald
 • Universeel naald
 • Wing naald 

Waar gebruik je de verschillende naalden voor? 

Een aantal naald soorten wordt veel gebruikt, zoals universeel naalden. jeans naalden, leernaalden en jersey of ballpoint naalden.  Met alleen deze naalden in je naaidoos kun je heel veel materialen aan.

Naaimachine naalden universeel

De naam universeel zegt het al. Je gebruikt deze naaimachine naalden voor vele soorten materialen. Ook voor jersey, synthetische en elastische stof.

Jeans of denim naaimachine naalden

Voor jeans of denim en soortgelijke dichte en vaste weefsels gebruik je jeans naaimachine naalden. De denim of jeans naald naaimachine is ook geschikt voor kunstleer (skai), tafelzeil en plasticfolie. De jeans naald dringt gemakkelijk door vaste, dikke stoffen zonder het materiaal te beschadigen. De schaft van de naald is versterkt. Zo heb je minder gebroken naaimachine naalden en overgeslagen steken. 

Jersey of ballpoint naaimachine naalden

Deze jersey naaimachine naald is speciaal gemaakt voor het naaien van gebreide stoffen, zoals tricot en jersey. De punt van de jersey naald is afgerond, zodat deze niet de vezels van gebreide stoffen beschadigd. Kies de maat van de jersey naaimachine naald op basis van de dikte van het garen.

Leder naalden voor de naaimachine

Voor lichtere leersoorten, kunstleer (skai) en vergelijkbare materialen gebruik je een leernaald of leder naald. Door het snijpunt dringt deze leer naald voorde naaimachine eenvoudig door het leer.

Een tweelingnaald of drielingnaald?

Tweelingnaalden gebruik je wanneer je meerdere perfect evenwijdige naden op je stof wil naaien. Er zijn verschillende soorten tweeling en drielingnaalden.

 

Tweelingnaald

De tweelingnaald voor je naaimachine gebruik je voor een dubbele, evenwijdige naad op je stof. Ook voor biezen, één- of tweekleurige siernaden en zomen. Voor bijna alle materialen zijn tweelingnaalden verkrijgbaar, bijvoorbeeld universeel, jeans, stretch etc. De eigenschappen zijn gelijk aan de single naaimachine naalden. Op het doosje vind je twee maten: de ene is de maat van de naalden en de andere is de afstand tussen de naalden. 

 

Drielingnaald

Voor een driedubbele, perfect evenwijdige naad op je stof gebruik je een drielingnaald op je naaimachine. Op het doosje vind je 2 maten: de maat van de naalden en de afstand tussen de naalden.

 

Voor borduurwerk, speciale naalden!

 

Borduurwerk vereist speciale naalden. Daarom hebben we deze speciale borduur naalden in ons assortiment. 

 

Borduur naaimachine naalden

Speciaal voor borduren met borduurgaren op de naaimachine hebben we deze borduur naalden in ons assortiment. Door het grote oog van de borduur naaimachine naald beschadigt het borduurgaren niet.

 

Gold Titanium naaimachine naalden

Gold titanium naaimachine naalden hebben een kleine, superharde kogelpunt (wel 4 x harder dan een gewone naald), een groot oog en een lange levensduur. Voor borduurwerk en stevige, strak geweven materialen. Titanium nitride coating verbetert de duurzaamheid van de gold titanium naald in applicaties met een hoger aantal steken en vermindert naald versmering.

 

Cutwork naalden

Met cutwork naalden maak je in een handomdraai prachtig open borduurwerk (cutwork) en omgekeerde applicatiemotieven. Je hoeft niet meerzelf te knippen. Dat scheelt je een hoop tijd. Je machine geeft aan wanneer je de naald voor open borduurwerk moet plaatsen. De stof wordt dan automatisch uitgesneden.

 

Nog veel meer type naalden!

Natuurlijk hebben we nog veel meer naalden in huis. Voor allerlei verschillende soorten stoffen, zoals heel dunne stoffen of elastiche stoffen. Of voor het doordringen van verschillende lagen stoffen. Of juist toegespitst op het garen, zodat je gemakkelijk kunt naaien met dikke garensoorten of bijzonder garen als metallic garen. En voor wie de draad lastig in de naald legt, hebben we handicap naalden. 

Microtex naaimachine naalden

Deze microtex naaimachine naalden gebruik je voor zeer dunne stofsoorten, zijde en micro weefsels als microvezelstof. De microtex naalden zijn ook te gebruiken voor gecoate materialen, folie en kunstleder. Ideaal voor vitrages. De microtex naaimachine naald heeft een bijzonder scherpe, slanke punt om zeer fijn en strak geweven materialen gemakkelijk te doordringen. Met deze naaimachine naald maak je zeer rechte steken aan de stiksels van randen. 

Stretch naaimachine naalden

Stretch naaimachine naalden gebruik je voor elastische materialen en zeer elastisch breigoed, zoals zeer fijne jersey. De stretch naaimachine naald heeft een bijzondere gebied rond de ogen, uitholling en een medium kogelpunt. Dit voorkomt overslaan van steken, met name in zeer elastische materialen. 

Quilt naaimachine naalden

Quilten met de naaimachine doe je met een quilt naaimachine naald. Deze naald heeft een bijzonder slanke, licht afgeronde punt, waardoor deze naaimachine naald gemakkelijk door dikke lagen kan dringen zonder het materiaal te beschadigen. De quilt naald is geschikt voor doorstikken, quilt en patchwork.

Naaimachine naalden met dubbel oog

Deze naaimachine naald met dubbel oog heeft twee naaldogen boven elkaar. Je gebruikt de naald met dubbel oog voor sierstiksels met effectgaren. 

Topstitch naaimachine naalden

Voor het naaien met dikkere garensoorten, zoals bijvoorbeeld bij het doorstikken, gebruik je topstitch naaimachine naalden. Deze topstitch naai machine naalden hebben een bijzonder lang oog (2 mm in alle naalddikten) in vergelijking met de universeel of borduur naalden. Je gebruikt deze topstitch naald voor sierstiksels, doorstikken met meerdere naaigarens en voor het vervangen van ontbrekende steken in borduurwerk. 

Metallic naaimachine naalden

Metallic naaimachine naalden hebben een bijzonder lang oog (2 mm in alle naalddikten) in vergelijking met de universeel of borduur naald. Je gebruikt deze metallic naald bij het werken met bijzondere garens en effect garens, met name voor metalen of metallic garens.

Handicap naaimachine naalden

Handicap naalden zijn naaimachine naalden met een gleuf aan de zijkant. Zo kun je de draad er simpel inleggen. Door de uitsparing in het oog is deze naald wel minder sterk dan een gewone naald.

Gebruik je een coverlock, industrie of punchmachine?

Voor de verschillende soorten naaimachines zijn specifieke naald soorten verkrijgbaar. Voor je coverlock machine, industriemachine en punchmachine vind je speciale naalden in ons assortiment. 

 

Coverlock EL x 705

Deze EL x 705 naalden zijn speciaal gemaakt voor je coverlock. 

 

Punchnaalden

Punchnaalden gebruik je in je punchmachine.

 

287 WH/1738 naalden

Deze naalden gebruik je in industrie naaimachines, maar ook in sommige oudere huishoud naaimachines en lockmachines.

 

© 2023 Matson.nl