Maandag 2e paasdag gesloten, bestellingen worden dinsdag 2 april verstuurd. 

Schmetz

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Schmetz naaimachine naalden van de beste kwaliteit

Denk je aan kwaliteits naaimachine naalden, dan denk je aan Schmetz. Wie kent de naalden doosjes met de blauwe letters niet? We hebben een ruim assortiment van sterke en scherpe schmetz naaimachine naalden. Want Schmetz, dat is kwaliteit uit Duitsland, sinds 1851. Het merk is al jaren marktleider in naaimachine naalden.

 

Vervang ook je Schmetz naaimachine naalden op tijd

Ook naaimachine naalden van Schmetz gaan niet eeuwig mee. Door gebruik wordt de punt van de naald bot en als je over een speld naait kan de schacht vervormen. Vervang daarom je schmetz naaimachine naald op tijd.  

 

Kies de juiste schmetz naaimachine naalden

We hebben verschillende soorten en maten naaimachine naalden schmetz in in ons assortiment. Dat is niet voor niets. Kies de juiste Schmetz naaimachine naald bij je garen en stof. Dat is erg belangrijk. De naaimachine naald Schmetz mag het garen niet beschadigen tijdens het naaien en moet gemakkelijk door de stof naaien, zonder de vezels van de stof te beschadigen. Vraag jezelf iedere keer af welke naald past bij de stof of het garen dat je verwerkt. Zorg ervoor dat je die passende schmetz naaimachine naald gebruikt.

 

Welke maat Schmetz naaimachine naalden gebruik je het best

De maat van de naaimachine naalden Schmetz staat heel duidelijk aangegeven op het doosje. De maat varieert van 60/8 tot 120/20, van dun tot dik. Hoe fijner de stof of het garen, des te kleiner de maat van de naaimachinenaald.

 

Ons assortiment Schmetz naaimachine naalden

Elk type naaimachine naald schmetz is speciaal ontwikkeld voor een specifieke taak. Omdat er zoveel verschillende naaimachine naalden van Schmetz zijn, hebben we een breed assortiment. De naam van de naaimachine naald smetz vind je op het doosje. Bijvoorbeeld universeel, jeans, stretch naalden etc.

Schmetz naaimachine naalden universeel

Deze naaimachine naald schmetz gebruik je voor vele soorten materialen. De naald is ook geschikt voor jersey, synthetische en elastische stof. Gebruik naald dikte 70 voor iets dunnere tot normale stoffen, naald dikte 80 voor normale stoffen en naald dikte 90 voor normale tot iets dikkere stoffen. Gebruik naald 120SB5 van Schmetz voor zeer dikke stoffen. Door de licht afgeronde punt van deze Schmetz naaimachine naald kun je vele soorten materialen probleemloos verwerken.

Jeans of denim Schmetz naaimachine naalden

Dit is een naaimachine naald schmetz voor jeans (denim) en soortgelijke dichte en vaste weefsels. Deze naaimachine naald van Schmetz is bijvoorbeeld ook geschikt voor kunstleer (skai), tafelzeil en plasticfolie. De jeans naald dringt gemakkelijk door vaste en dikke stoffen zonder deze te beschadigen. De versterkte van de naaimachine naald zorgt voor minder gebroken naalden en overgeslagen steken.

leder of leer Schmetz naaimachine naalden

De schmetz naaimachine naald die de De leer heet,  wordt gebruik voor lichtere leer soorten, kunstleer oftewel skai en vergelijkbare materialen. Deze naaimachine naald dringt met de snijpunt dringt eenvoudig door het leer.

Stretch naaimachine Schmetz naaimachine naalden

De Stretch naaimachine naalden Schmetz gebruik je voor elastische stoffen en zeer elastisch breigoed, zoals zeer fijne jersey. De stretch naaimachine naald heeft een medium kogelpunt. Een bijzondere gebied rond de ogen en een uitholling voorkomen het overslaan van steken, met name in zeer elastische materialen.

Jersey of ballpoint Schmetz naaimachine naalden

Een naaimachine naald schmetz speciaal voor het naaien van gebreide stoffen, zoals tricot en jersey. De punt van de Schmetz jersey naald is afgerond, zodat deze niet de vezels van gebreide stoffen beschadigd. Kies de maat van de jersey naald op basis van de dikte van het garen.

Microtex Schmetz naaimachine naalden

Gebruik deze microtex naai machinenaalden Schmetz voor zeer dunne stofsoorten, zijde en micro weefsels als microvezelstof. Ideaal voor vitrages. Je kunt deze naald ook gebruiken voor gecoate materialen, folie en kunstleder. De microtex naald heeft een bijzonder scherpe, slanke punt om zeer fijn en strak geweven materialen gemakkelijk te doordringen. Met deze Schmetz naald maak je zeer rechte steken aan de stiksels van randen.

Tweeling Schmetz naaimachine naald

De tweeling naaimachine naald Schmetz is speciaal ontworpen voor het eenvoudig maken van een dubbele, evenwijdige naad. Je maakt er ook heel eenvoudig biezen, één- of tweekleurige siernaden en zomen mee. Schmetz tweelingnaalden zijn verkrijgbaar voor bijna alle materialen, bijvoorbeeld universeel, jeans, jersey etc. De eigenschappen zijn gelijk aan de single naalden. Op het doosje vind je twee maten: de maat van de naalden en de afstand maat tussen de naalden. Let op! Je kunt tweeling naalden alleen voor zigzag machines met dwarsstaande grijper gebruiken.

Schmetz drieling naaimachine naald

Deze bijzondere drieling naaimachine naald Schmetz gebruik je voor een driedubbele, perfect evenwijdige naad op je stof.  Op het doosje staan 2 maten: de maat van de naalden en de maat van de afstand tussen de naalden.

Schmetz topstitch naaimachine naalden

Topstitch naaimachine naalden Schmetz gebruik je voor het naaien met dikkere garensoorten (zoals doorstikken). Deze Schmetz naalden hebben een bijzonder lang oog  van 2 mm. Je gebruikt deze topstitch naald voor sierstiksels en doorstikken met meerdere naaigarens. De topstitch naald van Schmetz is ook geschikt voor het vervangen van ontbrekende steken in borduurwerk.

Schmetz handicap naaimachine naalden

Handicap naaimachine naalden Schmetz hebben een gleuf aan de zijkant. Zo kun je de draad er gemakkelijk inleggen.

metallic Schmetz naaimachine naalden

Schmetz naaimachine naalden metallic hebben een bijzonder lang oog  van 2 mm. Je gebruikt deze metallic naald van Schmetz bij het werken met bijzondere garens en effect garens. In het bijzonder voor metalen garen.

Borduur Schmetz naaimachine naalden

Voor borduren met borduurgaren op de naaimachine naalden Schmetz hebben we deze speciale borduur naalden van Schmetz.. Door het grote oog van de naaimachine naald Schmetz beschadigt het borduurgaren niet.

Gold titanium Schmetz naaimachine naalden

Schmetz gold titanium naaimachine naalden hebben een groot oog en een kleine, superharde kogelpunt. Deze naald is wel vier keer harder dan een gewone naald. Daardoor heeft de gold titanium naald van Schmetz een lange levensduur. Je gebruikt de naaimachine naalden gold titanium voor borduurwerk en strak geweven, stevige materialen. De titanium coating op de naald maakt de naald nog duurzamer in applicaties met een hoger aantal steken en vermindert naald versmering.

Quilt Schmetz naaimachine naalden

De quilt naaimachine naald Schmetz is speciaal ontworpen voor quilten met de naaimachine. De quilt naald heeft een bijzonder slanke, licht afgeronde punt. Daardoor dingt deze naaimachine naald gemakkelijk door dikke lagen zonder het materiaal te beschadigen. Gebruik deze Schmetz naald voor doorstikken, patchwork en quilts.

Schmetz naaimachine naalden met dubbel oog

Deze naaimachine naald Schmetz heeft twee naaldogen boven elkaar. Je gebruikt de naaimachine naald Schmetz met dubbel oog voor sierstiksels met effectgaren.

 

Staat de naald die je zoekt hier niet bij? We hebben ook machinenaalden van Singer, Kenmore en Inspira in ons assortiment.

 

 

 

 

 

© 2023 Matson.nl