Mechanische of elektronische naaimachine kopen?

Er zijn twee typen naaimachines op de markt: mechanisch en elektronisch. Wanneer je een nieuwe naaimachine gaat kopen zul je goed moeten nagaan waar je de naaimachine allemaal voor gaat gebruiken. Zelf kleding maken, zware stoffen verwerken, veelvuldig of minder actief in gebruik en meer. Dit zal allemaal van invloed zijn op de uiteindelijke keuze voor je naaimachine. Maar de eerste stap is om te bepalen of je voor een mechanische of elektronische naaimachine gaat. In dit blog leggen we je de voor- en nadelen uit en helpen je bij het maken van de juiste keuze. 

De verschillen tussen een mechanische en een elektronische naaimachine

Een mechanische naaimachine is traditioneel en de gebruiker dient zelf alles in te stellen. Denk hierbij aan de instellingen voor een bepaalde steek, zoals steeklengte en -breedte. Je moet dus bij iedere steek weten of opzoeken welke instelling van lengte en breedte de juiste is.  
Een elektronische naaimachine stelt bij elke steek die je kiest automatisch de meest gangbare lengte en breedte in. hiervan kun je altijd zelf nog afwijken, maar vaak is dit niet nodig.
Elektronische machines hebben ook altijd een naaldstopautomaat waardoor de naald altijd in de bovenste stand stopt en de steek dus altijd netjes is af is. Ook kun je veel makkelijker knoopsgaten maken waaronder bijvoorbeeld ook mantelknoopsgaten.

Welke naaimachine moet ik nu kiezen?

Uiteindelijk is het afhankelijk van jouw eigen voorkeuren of je voor een mechanische of elektronische naaimachine kiest. Elektronische machines zijn de laatste jaren steeds voordeliger geworden en door het grotere bedieningsgemak zul je waarschijnlijk meer plezier hebben van je naaimachine