Op zoek naar verschillende soorten borduurvlies

Wij hebben verschillende soorten borduurvlies in ons assortiment en die worden hieronder beschreven.

Waar wordt borduurvlies voor gebruikt?

Borduurvlies wordt gebruikt om de stof te verstevigen tijdens het borduren. Dit zorgt voor een beter resultaat. Zonder het gebruik van dit vlies ontstaan er problemen tijdens het borduren. Zo kunnen er plooien ontstaan rondom het borduurmotief. Wanneer er te veel rek in de stof zit, komen de steken tijdens het borduren niet op de juiste plek.

Verschillende soorten afscheurbaar borduurvlies

Wij verkopen afscheurbaar borduurvlies van het merk Madeira. Dit borduurvlies kan na het borduren aan de onderkant afgescheurd worden. Het afscheurbare borduurvlies is in verschillende maten verkrijgbaar.

Afknipbaar borduurvlies

We hebben één borduurvlies dat afknipbaar is. De rol is 90 cm breed en is leverbaar in zwart en wit. De prijs van het afknipbare borduurvlies wordt berekend per meter.

Wateroplosbaar borduurvlies voor verschillende stoffen

Wateroplosbaar borduurvlies wordt gebruikt bij de stoffen kant en tricot. Spoel na het borduren het vlies uit met lauw water. Hoe langer je het borduurwerk spoelt, hoe soepeler de stof wordt. We hebben verschillende wateroplosbare borduurvliezen van de merken Madeira en Solvy.

Plakbaar borduurvlies

Plakbaar borduurvlies is op twee manieren te gebruiken. Haal de papierlaag weg en plak het borduurvlies onder de ring. Ook kan het borduurvlies gevestigd worden in het raam met de papierkant naar boven. We hebben verschillende soorten maten plakbaar borduurvlies in ons assortiment.

Stel al uw vragen aan onze klantenservice!

Heb je nog vragen over een bepaald soort borduurvlies? Stel die aan onze klantenservice via het contactformulier of bel naar 010 – 411 22 24.