Alle vragen over kleding maken

Kennisbank kleding maken

Welke vlieseline heb ik nodig?

Wanneer je zelf kleding gaat maken kan het voorkomen dat je gebruik maakt van vlieseline. Dit materiaal wordt gebruikt als tussenvoering om zo stoffen te verstevigen. Vlieseline is verkrijgbaar in veel verschillende soorten en diktes. In deze blog lichten we de belangrijkste soorten vlieseline uit.

Lees verder

Wat is voordeliger, kleding kopen of zelf maken?

Kleding maken kost enorm veel tijd. Je zult dus veel geduld en doorzettingsvermogen moeten hebben om kleding te maken. Het is dan makkelijker om naar de grote ketens te gaan en hier kleding te kopen. Binnen 10 minuten kun je al een hele outfit hebben geshopt. Maar wat is uiteindelijk voordeliger?

Lees verder

Tips om zelf kelding te maken

Wel eens nagedacht over het maken van je eigen kleding? Het is niet iets wat alleen maar is weggelegd voor de echte modeontwerpers. Heb je een tof kledingstuk gezien, maar heb je geen idee waar je dat kan kopen? Met de tips in deze blog kun je vol vertrouwen aan de slag om je (eerste) kledingstuk te maken.

Lees verder

Hoe kies ik de juiste paspop?

Een paspop is heel handig wanneer je zelf kleding maakt. Een paspop kun je volledig verstellen naar jouw gewenste maten. Kleed de paspop aan met de zelfgemaakte kleding en je ziet meteen hoe de outfit er uitziet. Maar hoe kies je nu de juiste paspop?

Lees verder

Hoe maak ik een rok?

Rokken zijn weer helemaal terug. Lange, korte of middellange rokken ze zijn overal weer terug te zien. Daarbij zijn prints en kleurtjes weer helemaal hip en wordt het straatbeeld weer helemaal opgefleurd. Lees hier wat de basisstappen zijn bij het maken van een rok.

Lees verder


Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.