Hoe maak ik een rok?

Wat zijn de trends op het gebied van rokken

Rokken zijn weer helemaal terug. Lange, korte of middellange rokken ze zijn overal weer terug te zien. Daarbij zijn prints en kleurtjes weer helemaal hip en wordt het straatbeeld weer helemaal opgefleurd. Dit in combinatie met een zomerrok is de ideale zomeroutfit.

Hoe maak je een rok?

Hieronder worden de basisstappen beschreven bij het maken van een rok.

Stap 1

De eerste stap bij het maken van een rok is om te kijken naar de stof en het elastiek dat je gaat gebruiken. Het elastiek is nodig om ervoor te zorgen dat de rok om de middel vast blijft zitten. Wat ook heel belangrijk is, is het naaipatroon zodat je de juiste rok kunt maken. Er zijn genoeg aanbieders die voor een lage prijs verschillende soorten patronen van een rok verkopen.

Stap 2

De tweede stap is om de rok op te meten en dit doe je natuurlijk met een meetlint. Om een rok te maken moet je de totale omvang van de middel meten. Om de lengte van de rok te bepalen meet je vanaf de heup tot de gewenste hoogte van je benen. Voeg bij de lengte 6,4 cm toe, want dit is de tunnel van het elastiek.

Stap 3

Als alles gemeten is, is het tijd om de stoffen en het elastiek op maat te knippen. Knip twee grote rechthoekige stukken stof af. Ook het elastiek moet geknipt worden, ga hierbij uit van de heupomvang. Maar haal 2,5 cm van de het getal af.

Stap 4

Naai de twee stoffen aan elkaar en als je hiermee klaar bent kun je de stoffen strijken waardoor de stof mooi plat en strak blijft. Hierna moet je een tunnel maken in de stof, zodat het elastiek in die tunnel gevoegd kan worden.

Stap 5

De vijfde stap is om hierna een zoom te maken. De onderrand moet ongeveer 1,3cm omgevouwen worden. Om een mooie vouw te maken is het belangrijk om de vouw te strijken en vervolgens het elastiek toe te voegen.

Stap 6

De laatste stap is om de plooien rondom de bovenkant gelijkmatig te verdelen. Als alles naar wens is kan je de plooi vastnaaien. Hierbij is het belangrijk om alleen tussen de plooien te naaien. Als dit gedaan is, is je rok af!

Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.