Maandag 2e paasdag gesloten, bestellingen worden dinsdag 2 april verstuurd. 

Ondersteunende lockmachine voor bij het naaien

Wil je een stof netjes afsnijden of wil je dunne materialen aan elkaar naaien? Gebruik dan een lockmachine! Hieronder wordt uitgelegd waar een lockmachine voor wordt gebruikt, waar je op moet letten bij het aanschaffen van een lockmachine en over wat voor soort functies een lockmachine beschikt.

Waar wordt een lockmachine voor gebruikt?

Een lockmachine wordt ingezet voor verschillende doeleinden. Zo is het mogelijk om met een lockmachine in één keer een stof af te werken en te snijden. Ook naai je met een lockmachine gemakkelijker twee stukken stof aan elkaar zonder dat de rand begint te rafelen. Dunne stoffen worden veel mooier afgewerkt dan bij een naaimachine. Als je een lockmachine gebruikt in combinatie met een naaimachine behaalt je het beste resultaat.

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een lockmachine?

Bij het aanschaffen van een lockmachine moet je letten op hoe vaak je de lockmachine gaat gebruiken. We hebben namelijk lockmachines voor internsief gebruik, maar ook voor recreatief gebruik.

Verschillende soorten functies bij een lockmachine

Op een lockmachine zitten verschillende functies die ervoor zorgen dat het werken met een lockmachine makkelijker wordt. Hieronder hebben we een paar van deze functies opgesomd:

  • Lockmachines zijn licht van gewicht waardoor ze makkelijk te verplaatsen zijn.
  • De steeklengte en snijbreedte zijn instelbaar, op de lockmachine wordt dit in mm aangegeven.
  • Het bovenmes kan uitgeschakeld worden, hierdoor kunt je werken zonder stof af te snijden.
  • Bij sommige lockmachines wordt er een afvalbakje geleverd waar je de stofrestjes in kwijt kunt.
© 2023 Matson.nl