Maandag 2e paasdag gesloten, bestellingen worden dinsdag 2 april verstuurd. 

Husqvarna lockmachines

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Een lockmachine Husqvarna kopen

Matson heeft een groot assortiment lockmachines, ook wel een overlockmachine genoemd. Je hebt ruime keuze uit vele merken. Natuurlijk hebben we ook lockmachines van het Zweedse kwaliteitsmerk Husqvarna Viking in ons assortiment. Je bij ons diverse Huskylock lockmachines. Wil je een Huskylock kopen of wil je meer weten over de mogelijkheden van je Husqvarna lockmachine, lees dan zeker even verder. Jouw Husqvarna lockmachine staat er zeker bij!

 

Een lockmachine Husqvarna: de voordelen en nadelen

+ Met een lockmachine Husqvarna kun je je stof snel en netjes in één keer afwerken en afsnijden. Veel sneller en mooier dan met een gewone naaimachine. Tafelkleden en gordijnen heb je zo gezoomd. En de steken en naden kunnen nog decoratief zijn ook bij een Husqvarna lockmachine.

+ Een lockmachine Husqvarna naait ook in één stap twee stukken stof aan elkaar, snijdt de stofrand af en werkt de rand af, zonder rafelen.

+ Een Husqvarna lockmachine werkt dunne en rekbare materialen makkelijker en mooier af dan de beste naaimachine. De steken van een Husqvarna lockmachine rekken beter mee met de stof dan de afwerk steken van de beste naaimachine. Zelfs lastige stoffen als zijde, voering of voile verwerk je met een lockmachine Husqvarna met gemak.

- Een lockmachine gebruik je naast je naaimachine. Je schaft een extra apparaat aan, dat je ergens moet opbergen. Dat is het enige punt dat we kunnen noemen. Verder heb je alleen maar plezier van je lockmachine Husqvarna.

 

Tips bij het kopen van een lockmachine Husqvarna

Waar letten de meeste mensen op wanneer ze een Husqvarna lockmachine bij ons kopen? Er zijn een aantal punten waar door iedereen naar gevraagd wordt. Die punten geven we graag aan je door.

• Ga je de Husqvarna lockmachine intensief gebruiken

Niet iedere Husqvarna lockmachine is geschikt voor intensief gebruik. Let daarop! Of de Huskylock geschikt is voor intensief gebruik hebben we expliciet voor je aangegeven bij die betreffende Husqvarna lockmachine.

• Inrijgen van de Husqvarna lockmachine

Je spant bij een lockmachine Husqvarna de naalddraden en de grijperdraden in. Voor een 4 draads lockmachine moet je 2 naaldraden inrijgen voor de 2 naalden en 2 grijperdraden voor de 2 grijpers. Er zijn verschillende systemen bij de lockmachine Husqvarna.

Inrijgen van de naalddraden bij een Husqvarna lockmachine

Inrijgen van de naalddraden is vergelijkbaar met dat van je naaimachine. Bij sommige Husqvarna lockmachines vind je een ingebouwde draadinsteker. Bij de meeste Huskylocks volg je klercodes om dre naalddraden in te rijgen. Je rijgt dan zelf in met hulp van een 4 kleuren inrijggeleider. Sommige lockmachines van andere merken hebben daarbij een inrijghulp voor de naalddraden.

Inrijgen van de grijperdraden bij een lockmachine Husqvarna

Voor het inrijgen van de grijperdraden hebben sommige van onze Husqvarna lockmachines een inspanhulp voor de onderste grijper. Helemaal makkelijk is het wanneer de lockmachine de grijpers automatisch en razendsnel in rijgt met een druk op de knop. Dan blaast een stoot lucht de draden door het systeem. Wl je dit systeem, kijk dan even bij een ander merk, zoals Babylock.

Handige naaifuncties bij de Husqvarna lockmachine

Allerlei naaifuncties helpen je een handje bij je naaiwerk. Werken met je lockmachine Husqvarna is zo nog eenvoudiger. Denk erover na welke naaifuncties voor jou belangrijk zijn.

• Wanneer je Husqvarna lockmachine automatisch de spanning op de draad ontkoppelt, zodra je de voet omhoog zet is dat erg handig. Je kunt zo de stof gemakkelijk wegnemen bij de lockmachine husqvarna.

• Is het mogelijk om direct te schakelen naar een rolzoom? Een rolzoom is een snelle en gemakkelijke manier om ruches, servetten en tafellakens af te werken. Rolzomen is met onze Husqvarna lockmachines eenvoudig. Bij sommige andere lockmachine Husqvarna moet je hiervoor eerste een voetje of naaldplaat te vervangen.

• Bij de Husqvarna lockmachines in ons assortiment kun je naaivoetdruk instellen. Zo kun je ook de gladdere en lichtere stoffen goed verwerken.

• Is de lockmachine Husqvarna compact en lichtgewicht? Als je de lockmachine veel meeneemt of steeds moet opbergen is dat prettig. De ene Huskylock is handzamer dan de ander.  

• Zijn de steeklengte en snijbreedte instelbaar Dit wordt aangegeven in mm.

• Is het differentieel transport instelbaar. Hiermee kun je voorkomen dat de stof gaat lubberen bij de Husqvarna lockmachine. Je kunt deze functie ook gebruiken voor automatisch rimpelen. Onze Huskylocks hebben instelbaar differentieel transport.

• Je kunt bij de meeste lockmachine Husqvarna het bovenmes uitschakelen, zodat je ook kunt werken zonder stof af te snijden. Ook bij de Husqvarna lockmachines.

• Een vrije arm gebruik je voor naaien van broekspijpen, mouwen en andere kleine projecten bij een Husqvarna locknmachines. De ene Huskylock heeft het wel, de andere niet.

• Onze lockmachines Husqvarna hebben geen gloeilamp, maar energiebesparende, heldere led verlichting.

• De stofrestjes kun je kwijt in een afvalbakje dat je bij de Husqvarna lockmachines vindt.

 

Verschillende lock steken van een Husqvarna lockmachine

Je gebruikt een lockmachine Husqvarna voor duurzame naden, professionele zomen en decoratieve effecten. Je kunt werken met verschillende steken. Hiervoor gebruik je meestal 3 of 4 draden (sommige machines ook 2 of 5). De lockmachine gebruikt hierbij 1 of 2 naalden en 2 grijpers.

• De 3 draads overlock steek gebruik je om lagen stof aan elkaar te maken met een naad. De steek is rekbaar. Ideaal dus voor gebreide stoffen (tricot) en fijne geweven stoffen. Deze lock steek is ook prima geschikt om een stof mee af te werken. Je kunt 3 draads afwerken (met 1 naald) op onze Husqvarna lockmachine.

• Met de Husqvarna lockmachine kun je 4 draads (met 2 naalden) afwerken en stikken. Met deze steek kun je lagen stof aan elkaar naaien en tegelijkertijd afwerken. De stof rafelt niet. Je gebruikt deze locksteek vooral bij elastische stoffen.

• Op de Husqvarna lockmachine kun je heel eenvoudig rolzomen. Een rolzoom gebruik je om een dunne, gladde stof af te werken. Het is een snelle en gemakkelijke manier om ruches, servetten en tafellakens af te werken.

• De platte naad noem je ook wel flatlock. Je naait twee stoffen aan elkaar en trekt de naad vervolgens voorzichtig uit elkaar totdat de naad plat ligt. Aan de bovenkant van de stof vormen de steken dan lussen. Deze steek zit niet op iedere lockmachine Husqvarna. Wil je deze steek gebruiken, kijk dan even in de kenmerkenlijst van de Husqvarna lockmachine die je aandacht heeft.

• Met onze lockmachine Husqvarna kun je 2 draads (met 1 naald) afwerken. Deze steek wordt echter niet veel gebruikt. Gebruik deze steek alleen om stof mee af te werken, want de steek is niet sterk genoeg om stoffen aan elkaar te maken.

• De coversteek of deksteek wordt gebruikt in de professionele textiel industrie. Kijk maar aan de randen van een T-shirt. Je vind deze steek alleen op de combinatie lock-coverlock machine van Husqvarna in ons assortiment en combinatie lock-coverlock machines en pure coverlock machines van andere merken.

 

Lockmachine Husqvarna en de daarbij behoorende onderdelen en accessoires

Is je mesje van de Husqvarna lockmachine bot of je opvangbakje zoek? Neem een kijkje in ons assortiment onderdelen en accessoires voor je lockmachine. Ook steekplaten en draadinstekers van diverse merken vind je bij Matson voor bij de lockmachine Husqvarna.

 

Diverse merken lockmachines

Naast de lockmachines  Husqvarna hebben we ook lockmachines van diverse andere merken in huis, zoals Babylock lockmachines, Brother, Janome, Pfaff, Juki, Lewenstein en Toyota.

© 2023 Matson.nl