Maandag 2e paasdag gesloten, bestellingen worden dinsdag 2 april verstuurd. 

Hoe werkt meten en markeren?

Wanneer je aan de slag gaat met de naaimachine begint het altijd met het eerst goed meten en markeren van de stoffen. Of je nu een nieuw kledingstuk maakt of een reparatie wilt uitvoeren voor kleding, het goed uitvoeren van het meten en markeren is van essentieel belang. Om dit goed te laten verlopen zijn er een aantal handige tools om het meten en markeren gemakkelijker te maken en de kans op fouten te verkleinen.

Meten met een lint of boogliniaal?

Afhankelijk van je eigen voorkeur kun je voor het opmeten van de juiste afmetingen gebruik maken van een traditioneel meetlint of een boogliniaal. Een meetlint is in principe voor alles geschikt, terwijl een boogliniaal specifiek gebruikt kan worden voor het opmeten van armgaten, mouwkoppen en schouder en hals gedeelten.

Manieren om te markeren

Tijdens het opmeten zul je ook een aantal zaken willen markeren. Voor dit markeren kun je een verschillende tools gebruiken, zoals hieronder wordt toegelicht.

Krijtstift of -potlood

Eenvoudig maten en opmerkingen noteren doe je met een krijtstift of krijtpotlood. Het krijt is gemakkelijk van de stof te verwijderen zodat er geen vlekken achterblijven. 

Markeerpen

Ook kun je gebruik maken van een markeerpen. Tijdens het aanbrengen is het aangebrachte nog doorzichtig maar wordt zichtbaar nadat het is opgedroogd. Het verwijderen van het gemarkeerde deel is eenvoudig te doen met water of een vochtige doek. De kleding blijft onbeschadigd en de markeerpen laat geen vlekken achter.

Radeerwieltje

Een streepje trekken op een kledingstuk doe je eenvoudig met een radeerwieltje. Je rolt met het wieltje over de stof heen en trekt zo een dun krijtstreepje. Ook deze krijtmarkering is gemakkelijk te verwijderen. 

Alle producten voor meten en markeren

Bij Matson hebben we een groot assortiment aan meet- en markeerproducten. Ook hebben we andere fournituren die handig zijn tijdens het werken met de naaimachine. Benieuwd naar alle producten? Bekijk ze hier.

© 2023 Matson.nl