Benodigdheden voor de beginnende naaimachine gebruikers

Benodigdheden bij een nieuwe naaimachine

Heb je net een nieuwe naaimachine aangeschaft of ben je van plan om er één te bestellen? Naast een naaimachine moet je ook verschillende accessoires aanschaffen die je bij het naaien ondersteunen. Hieronder hebben wij alle accessoires voor je op een rijtje gezet.

Wat wordt er bij een naaimachine geleverd?

Bij een naaimachine worden standaard spoeltjes, naaivoetjes en naalden meegeleverd. Hiermee vergroot je het vermogen van de naaimachine.

Spoeltjes

Zoals hierboven staat beschreven worden er altijd standaard spoeltjes geleverd bij een naaimachine, maar die kun je ook zelf aanschaffen. Spoel dezelfde kleur garen op het spoeltje als je ook gebruik maakt van de bovenste draad in de naaimachine.

Naaivoetjes

Door verschillende naaimachinevoetjes in te zetten, is het mogelijk om verscheidene naaitechnieken uit te voeren. De naaimachinevoetjes die worden geleverd bij de naaimachine zijn voor simpele naaiprojecten. Ben je een gevorderde naaier? Schaf dan zelf naaimachinevoetjes aan.

Naalden

Er zijn heel veel verschillende soorten naalden die voor diverse projecten ingezet worden. Als je beginnend bent, kun je het beste aan de slag gaan met katoenen stoffen en hierbij naaimachinenaalden gebruiken met een dikte van 80mm of 90mm.

Wat heb je nog meer nodig?

De eerste stap bij het naaien is het uitkiezen van een stof. Als beginnende naaier is katoen de beste stof om mee te starten. De stof is niet te dik of te dun en kan makkelijk verwerkt worden. Was eerst de stof voordat je begint met naaien, want je wilt natuurlijk niet dat de stof krimpt als het eenmaal in model is gebracht. 

Na het uitkiezen van een stof zijn er verschillende soorten patronen waarmee je alle kledingsoorten kunt maken. Als je begint met naaien is het beter om te focussen op één soort kledingstuk, zodat je dit onder de knie krijgt.

Om stoffen aan elkaar te naaien, heeft de naaimachine garen nodig. Zorg wel dat de garen dezelfde kleur zijn als de stof. Leg het draad van de klos op de stof en als het niet helemaal dezelfde kleur is, kies dan de lichtste kleur qua klossen. Polyester garen zijn ideaal om mee te werken, omdat deze draden niet zo snel kapot gaan.

Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.