Maandag 2e paasdag gesloten, bestellingen worden dinsdag 2 april verstuurd. 

Brother lockmachines

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Brother 2104D
  Brother 2104D
   € 369,00 € 325,00
 2. Brother 3034DWT
  Brother 3034DWT
   € 569,00 € 475,00
 3. Brother 4234D
  Brother 4234D
   € 729,00 € 599,00
 4. Brother Coverlock 3550CV
  Brother Coverlock 3550CV
   € 799,00 € 699,00
 5. Brother Airflow 3000
  Brother Airflow 3000
   € 999,00 € 899,00
per pagina

voor een moderne lockmachine Brother

Lockmachine Brother is een relatief jong merk (1954). Het merk produceert technisch zeer moderne lockmachines. De lockmachine Brother hebben bijvoorbeeld al een hele poos energiezuinige led-verlichting. Daarom vind je diverse lockmachines en coverlockmachines van Brother in ons assortiment.

 

De nieuwste lockmachine Brother

Brother introduceert met regelmaat nieuwe machines. Als officieel dealer van Brother mogen wij steeds de nieuwste Brother lockmachines aan ons assortiment toevoegen. Zo heb je ruime keuze. Jouw lockmachine Brother staat er zeker bij!

 

Ben je van plan een Brother lockmachine te kopen

Matson heeft een groot assortiment lockmachines (ook wel overlockmachine genoemd). We hebben door onze jarenlange ervaring grote expertise opgebouwd. Die ervaring delen we graag met je. Wil je een Brother lockmachine kopen of meer weten over een Brother lockmachine, lees dan zeker even verder.

 

Eenvoudig een Brother lockmachine kiezen

Van iedere Brother lockmachine hebben we meer dan 25 kenmerken voor je op een rij gezet. Bij iedere lockmachine Brother zie je een VERGELIJKEN button staan. Hiermee zet je heel gemakkelijk en overzichtelijk een aantal lockmachines naast elkaar. Zo handig!

Bij iedere Brother lockmachine vind je nog meer informatie in de uitgebreide productomschrijving en pdf bestanden. De grote foto's kun je inzoomen zodat je alle details van de lockmachine Brother goed kunt zien. De filmpjes geven je een nog duidelijker beeld. We hebben al deze informatie overzichtelijk voor je bij elkaar gezet, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken over de lockmachine Brother en andere lockmachines.

 

Hoe werkt een Brother lockmachine?

Een lockmachine Brother gebruik je naast je naaimachine. Je gebruikt een lockmachine voor duurzame naden, professionele zomen en decoratieve effecten. Je kunt werken met verschillende steken. Hiervoor gebruik je meestal 3 of 4 draden (sommige machines ook 2 of 5). De lockmachine Brother gebruikt hierbij 1 of 2 naalden en 2 grijpers.

 

Voordelen en nadelen van een Brother lockmachine

• Met een Brother lockmachine werk je je stof veel sneller en mooier af dan met een gewone naaimachine. Een lockmachine werkt af en snijdt af, in één keer.

• Steken en naden kunnen nog decoratief zijn ook bij de lockmachine Brother.

• Een lockmachine Brother naait in één stap twee stukken stof aan elkaar, snijdt de stofrand af en werkt de rand af. Geen rafels!

• Een Brother lockmachine werkt dunne en rekbare materialen makkelijker en mooier af dan de beste naaimachine. De steken van een lockmachine rekken beter mee met de stof. Zelfs lastige stoffen als zijde, voering of voile verwerk je met een lockmachine met gemak.

• Het enige minpunt dat we kunnen noemen over een Brother lockmachine is dat je een extra apparaat aanschaft, dat je ergens moet opbergen. Verder heb je er alleen maar plezier van

 

Advies bij het kopen van een Brother lockmachine

Er zijn een aantal punten waar iedereen op let bij het kopen van een lockmachine Brother. Die punten zetten we even voor je onder elkaar.

• Is de Brother lockmachine geschikt voor intensief gebruik?

Niet iedere lockmachine is geschikt voor intensief gebruik. Let daarop! Dit hebben we expliciet voor je aangegeven bij die betreffende lockmachine. 

 

• Is de Brother lockmachine eenvoudig in te rijgen?

Bij een lockmachine Brother span je de naalddraden en de grijperdraden in. Voor een 4 draads lockmachine moet je 2 naaldraden inrijgen voor de 2 naalden en 2 grijperdraden voor de 2 grijpers. Voor het inrijgen zijn verschillende systemen bij lockmachines.

• Inrijgen van de naalddraden

Inrijgen van de naalddraden is vergelijkbaar met dat van je naaimachine. Sommige lockmachines hebben een ingebouwde draadinsteker. De meeste lockmachines rijg je zelf in met hulp van een 4 kleuren inrijggeleider. Je volgt dan kleurcodes om de naalddraden in te rijgen. Sommige lockmachines hebben daarbij een inrijghulp voor de naalddraden. 

• Inrijgen van de grijperdraden

Voor het inrijgen van de grijperdraden hebben sommige lockmachines een inspanhulp voor de onderste grijper. Helemaal makkelijk is het wanneer de lockmachine de grijpers automatisch en razendsnel in rijgt met een druk op de knop. Dan blaast een stoot lucht de draden door het systeem van de lockmachine.

 

 • Welke handige functies heeft de Brother lockmachine?

Alle Brother lockmachines naaien top. Om je naaiwerk nog makkelijker te maken helpen diverse functies je een handje.

• Wanneer de lockmachine Borther automatisch de spanning op de draad ontkoppelt, zodra je de voet omhoog zet, kun je de stof gemakkelijk wegnemen. Een handige functie.

• Met rolzomen werk je ruches, servetten en tafellakens snel en gemakkelijk af. Bij onze Brother lockmachines is rolzomen eenvoudig. Bij sommige andere lockmachines moet je hiervoor een voetje of naaldplaat te vervangen.

• Je kunt de persvoetdruk instellen, zodat je ook de gladdere en lichtere stoffen goed kunt verwerken.

• Deze Brother lockmachines zijn handig mee te nemen en op te bergen.

• De steeklengte en snijbreedte van de Brother lockmachines zijn instelbaar.

• Het differentieel transport is instelbaar. Hiermee voorkom je dat de stof gaat lubberen. Je kunt deze functie ook gebruiken voor automatisch rimpelen met de lockmachine Brother.

• Je kunt bij de Brother lockmachines het bovenmes uitschakelen, zodat je ook kunt werken zonder stof af te snijden.

• Met de vrije arm naai je eenvoudig broekspijpen, mouwen en andere kleine projecten.

• Alle Brother lockmachines hebben energiebesparende,heldere led verlichting.

 

Steken die je met een Brother lockmachine kunt naaien

• Met een Brother lockmachine kun je driedraads (met één naald) afwerken. Deze driedraads overlocksteek gebruik je om lagen stof aan elkaar te maken met een naad. De steek is rekbaar. Ideaal dus voor gebreide stoffen (tricot) en fijne geweven stoffen. Deze steek is ook geschikt om een stof mee af te werken bij een lockmachine Brother.

• Met je Brother lockmachine kun je vierdraads (met twee naalden) afwerken en stikken. Met de vierdraads overlocksteek kun je lagen stof aan elkaar naaien en tegelijkertijd afwerken. De stof rafelt niet. Je gebruikt deze steek vooral bij elastische stoffen. 

• Op Brother lockmachines kun je eenvoudig rolzomen. Een rolzoom gebruik je om een dunne, gladde stof af te werken bij lockmachines. Het is een snelle en gemakkelijke manier om ruches, servetten en tafellakens af te werken. 

• Op sommige Brother machines kun je tweedraads (met 1 naald) afwerken. Deze steek wordt niet veel gebruikt. Gebruik deze steek alleen om stof mee af te werken. Let op! Maak met deze steek geen stoffen aan elkaar. Daar is de steek niet sterk genoeg voor bij de lockmachine Brother.

• De coversteek of deksteek wordt heel veel gebruikt in de professionele textiel industrie. Kijk maar aan de randen van een T-shirt. Je vind deze steek alleen op de Brother coverlock machine, niet op een gewone lockmachine (ook wel overlockmachine genoemd). Met een coverlock machine kun je alleen verschillende coverlock steken naaien. Een coverlockmachine snijdt de stof niet af, zodat je verder van de rand af kunt stikken.

 

Diverse merken lockmachines

In ons assortiment kom je naast de lockmachineBrother ook lockmachines tegen van de merken Babylock, Juki, Janome, Lewenstein, Husqvarna, Pfaff en Toyota. Want zo veel mensen, zo veel wensen.

© 2023 Matson.nl