Maandag 2e paasdag gesloten, bestellingen worden dinsdag 2 april verstuurd. 

Babylock lockmachines

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Babylock Enspire
  Babylock Enspire
   € 1.099,00 € 999,00
 2. Babylock coverlock BLCS-2
  Babylock coverlock BLCS-2
  Rating:
  100%
   € 1.199,00
 3. Babylock Victory
  Babylock Victory
   € 1.498,00
 4. Babylock Enlighten
  Babylock Enlighten
   € 1.798,00
 5. Babylock Desire3
  Babylock Desire3
   € 1.999,00
 6. Babylock Acclaim
  Babylock Acclaim
  Rating:
  100%
   € 2.198,00
 7. Babylock Euphoria
  Babylock Euphoria
   € 2.198,00
 8. Babylock Ovation
  Babylock Ovation
  Rating:
  100%
   € 3.198,00
 9. Babylock Gloria
  Babylock Gloria
   € 3.698,00
per pagina

Krachtige Babylock lockmachine !

Babylock lockmachine. De naam past eigenlijk niet zo goed bij de sterke, complete lockmachines die het merk maakt. Je verwacht misschien een lief krachteloos lockmachientje, maar niets is minder waar! Waarom dan die naam? We leggen het even uit. In Japan ontwikkelde een team engineers een handzame lockmachine voor thuis, afgeleid van de enorme industriële lockmachines. Een kleinere (baby) versie. Een Amerikaanse familie bracht deze kleinere machine uit op de Amerikaanse markt. Al snel werd deze eerste Babylock lockmachine voor thuis een groot succes. En dat is terecht, als je kijkt naar de krachtige, stevige, snelle lockmachines die het Babylock maakt.

 

Als je van plan bent een lockmachine Babylock  te kopen

Matson heeft een diverse modellen lockmachines Babylock (een lockmachine wordt ook wel overlockmachine genoemd) van Babylock. Zo heb je de keuze. Stuk voor stuk sterke lockmachine Babylock met een lange levensduur. Zoek je een Babylock lockmachine voor intensief gebruik, een fijne coverlockmachine of een combinatie lockmachine die niet alleen kan locken en coverlocken, maar ook nog eens geschikt is voor intensief gebruik? Jouw Babylock lockmachine staat er zeker bij.

We zijn officieel dealer van Babylock lockmachine en hebben jarenlange ervaring met dit merk. Deze ervaring delen we graag met je. Koop je bij Matson een Babylock lockmachine, dan ben je zeker van een goede lockmachine voor een voordelige prijs en prettige service.

 

Babylock lockmachine: je rijgt super eenvoudig in

De lockmachine Babylock is een geavanceerd inrijgsysteem met lucht. Met één druk op de knop rijgt de lockmachine Babylock de grijpers in. Snel en automatisch, door middel van een stoot lucht. Zo heb je geen gehannes met inrijgen. Dat is nog eens gemakkelijk!

 

De voordelen van iedere Babylock lockmachine

 • Een Babylock lockmachine werkt de stof snel en netjes af, veel sneller en mooier dan een gewone naaimachine. Ook snijdt de lockmachine Babylock tegelijkertijd de stof af. Gordijnen en tafelkleden heb je binnen no time gezoomd. En de steken en naden kunnen nog decoratief zijn ook.

 • Met een Babylock lockmachine naai je ook in één keer twee stukken stof aan elkaar, snij je de stofrand af en werk je de rand af, zonder rafelen.

 • Een lockmachine Babylock werkt dunne en rekbare materialen makkelijker en mooier af dan de beste naaimachine. De steken van een Babylock lockmachine rekken beter mee met de stof dan de afwerk steken van de beste naaimachine. Zelfs lastige stoffen als zijde, voering of voile verwerk je met een lockmachine met gemak.

 • Een lockmachine Babylock gebruik je naast je naaimachine.

 

En dan nu de nadelen van de lockmachine Babylock

 • Het enige punt dat we kunnen noemen is dat je een extra apparaat in huis hebt, dat je ergens moet opbergen. Verder heb je alleen maar plezier van je Babylock lockmachine.

 

Kooptips voor een lockmachine Babylock 

Er zijn een aantal punten waar iedereen naar vraagt, wanneer ze advies vragen bij aanschaf van een lockmachine Babylock. Die geven we graag aan je door.

 • Is de Babylock lockmachine geschikt voor intensief gebruik

Hoewel Babylock hele sterke lockmachines produceert, is niet iedere Babylock lockmachine voor intensief gebruik. Let daarop! We geven het expliciet voor je aan bij die betreffende lockmachine, als je de lockmachine intensief kunt gebruiken.

 • Inrijgen van de Babylock lockmachine

Bij een lockmachine Babylock span je zowel de naalddraden als de grijperdraden in. Voor een 4 draads Babylock lockmachine rijg je 2 naaldraden in voor de 2 naalden, en 2 grijperdraden voor de 2 grijpers. Voor het inrijgen zijn verschillende systemen.

Inrijgen van de naalddraden bij een Babylock lockmachine

Inrijgen van de naalddraden is vergelijkbaar met dat van je naaimachine. Sommige lockmachines hebben een ingebouwde draadinsteker. De meeste lockmachines rijg je zelf in met hulp van een 4 kleuren inrijggeleider. Je volgt dan kleurcodes om de naalddraden in te rijgen. Sommige lockmachines hebben daarbij een inrijghulp voor de naalddraden.

Inrijgen van de grijperdraden bij een lockmachine Babylock

Voor het inrijgen van de grijperdraden hebben sommige lockmachines een inspanhulp voor de onderste grijper. Helemaal makkelijk is het wanneer de lockmachine de grijpers automatisch en razendsnel in rijgt met een druk op de knop. Dan blaast een stoot lucht de draden door het systeem. En laten nu alle Babylock lockmachine dit handige luchtsysteem hebben!

 • Allerlei handige functies bij een Babylock lockmachine

Al onze Babylock lockmachines naaien als de beste. Daarnaast kunnen diverse handige functies je een handje helpen. Zo wordt werken met je lockmachine nog eenvoudiger.

 • Ontkoppelt de lockmachine Babylock automatisch de spanning op de draad, zodra je de voet omhoog zet? Dat is erg handig, want zo kun je de stof gemakkelijk wegnemen. Onze Babylock lockmachines ontkoppelen automatisch.

 • Een rolzoom is een snelle en gemakkelijke manier om ruches, servetten en tafellakens af te werken. Rolzomen is met Babylock lockmachines eenvoudig. Met een druk op de knop kun je traploos omschakelen naar rolzomen. Bij sommige andere lockmachines moet je hiervoor een voetje of naaldplaat te vervangen.

 • Bij Babylock lockmachines kun je persvoetdruk instellen, zodat je ook de gladdere en lichtere stoffen goed kunt verwerken.

 • lockmachine Babylock is compact, lichtgewicht lockmachines

 • De steeklengte en snijbreedte van de Babylock overlockmachines zijn instelbaar Dit wordt aangegeven in mm.

 • Ook het differentieel transport is instelbaar bij de Babylock lockmachines. Hiermee voorkom je dat de stof gaat lubberen. Je kunt deze functie ook gebruiken voor automatisch rimpelen.

 • Je kunt bij de Babylock lockmachines het bovenmes uitschakelen. Zo kun je werken zonder stof af te snijden.

 

Hoe werkt een Babylock lockmachine

Met een lockmachine Babylock naai je duurzame naden, professionele zomen en decoratieve effecten. Je kunt hiervoor verschillende steken kiezen. Meestal gebruik je 3 of 4 draden (sommige machines ook 2 of 5). De Babylock lockmachine gebruikt hierbij 1 of 2 naalden en 2 grijpers.

 

Welke  lock steken zijn er op een Babylock lockmachine?

• 3 draads (met 1 naald) afwerken

Je gebruikt deze steek om lagen stof met een naad aan elkaar te naaien. De steek is rekbaar, dus ideaal voor gebreide stoffen (tricot) en fijne geweven stoffen. De 3 draads overlock steek is ook prima geschikt voor het afwerken van een stof bij een lockmachine Babylock. 

• 4 draads (met 2 naalden) afwerken en stikken

Met de 4 draads overlock steek kun je lagen stof aan elkaar naaien en tegelijkertijd afwerken. De stof rafelt niet. Deze steek gebruik je vooral bij elastische stoffen bij een lockmachine Babylock.

• Rolzomen

Met een rolzoom kun je dunne, gladde stof afwerken. Het is een makkelijke en snelle manier om ruches, servetten en tafellakens af te werken. Met de Babylock lockmachines in ons assortiment kun je heel eenvoudig rolzomen.

• Platte naad, flatlock

Met onze Babylock lockmachines kun je een platte naad, oftewel flatlock naaien. Hoe doe je dat? Je naait twee stoffen aan elkaar en trekt de naad vervolgens voorzichtig uit elkaar totdat de naad plat ligt. Aan de bovenkant van de stof vormen de steken dan lussen.

• 2 draads (met 1 naald) afwerken

Deze steek wordt niet veel gebruikt. Mocht je de steek willen gebruiken, dan kan dat: de lockmachine Babylock bieden je de mogelijkheid. Gebruik deze steek alleen om stof mee af te werken. Je kunt met de 2 draads overlock steek geen stoffen aan elkaar maken. De steek is daar niet sterk genoeg voor bij een lockmachine Babylock!

• Coversteek of deksteek

Deze steek zie je in de professionele textiel industrie. Kijk maar aan de randen van een T-shirt. Je vindt deze coversteek of deksteek niet op de gewone lock machines Babylock, maar alleen op coverlock machines en op combinatie lock-coverlock machines. Een coverlock machine is heel anders dan een overlock machine. Met een coverlock machine kun je alleen verschillende coverlock steken naaien. Een coverlockmachine snijdt de stof niet af. Je kunt hierdoor ver van de rand af stikken. We hebben een Babylock coverlockmachine en een Babylock combinatie lock-coverlock machine in ons assortiment.

 

Ben jij benieuwd naar andere merken die lockmachines verkopen dan een lockmachine Babylock, we hebben ze hieronder voor u op een rijtje gezet!

In ons assortiment kom je naast lockmachines van Babylock ook lockmachines tegen van de merken Brother, Janome, Juki, Husqvarna, Lewenstein, Pfaff en Toyota. Want zo veel mensen, zo veel wensen.

© 2023 Matson.nl