Naaimachines voor beginners

Het is net 2020 en iedereen komt weer met goede voornemens op de proppen. De één wilt meer gaan sporten, terwijl de ander minder geld wilt gaan uitgeven aan kleding. Een hele leuke manier om dit te realiseren, is het zelf maken van kleding. Naaien is heel toegankelijk, plus het is niet meer zo een stoffige hobby als het ooit was, het is zelfs hip aan het worden. Maar natuurlijk moet je je wel een beetje inlezen voordat je begint met naaien, zo moet je van alles aanschaffen: van garen tot stof, en van spoeltjes tot stofscharen. Maar vooropstaand moet je natuurlijk een naaimachine aanschaffen, het liefst eentje die niet te ingewikkeld is. Daarom lijkt het ons handig om de beste en makkelijkste naaimachines voor beginners aan jullie te introduceren in dit blogartikel.

De beste naaimachines voor beginners

Het aanbod naaimachines op het internet is nogal overweldigend, vandaar dat wij de beste naaimachines voor beginners hier uitlichten. Om te beginnen, zijn naaimachines van Brother vaak uitermate geschikt voor beginners. Ze zijn relatief licht en wat goedkoper, waardoor zij een minder grote investering zijn dan een machine uit een hoger prijssegment. Denk bijvoorbeeld aan de Brother XN 1700, geschikt voor beginners en voorzien van 17 verschillende steken. Maar niet alleen Brother levert goede beginnersmachines, ook Singer en Husqvarna maken betrouwbare, simpele naaimachines. Denk bijvoorbeeld aan de Singer Fashion Mate 3333 met 23 steken en een smalle vrije arm, speciaal voor het naaien van broekspijpen en mouwen. Mocht je liever een Husqvarna hebben, kijk dan eens naar de Husqvarna HClass E10 met 21 steken en meerdere verschillende naaivoeten.

De populairste naaimachines

Mocht je nu al iets meer van naaien afweten en gewoon een goede naaimachine willen, kies dan voor een van de meest verkochte naaimachines van dit moment.

  • De Janome 920: deze machine naait door wel 6 lagen jeans en heeft 20 basissteken, waaronder meerdere stretchsteken. Iets duurder dan een echt instapmodel, maar nog altijd makkelijk in gebruik en geschikt voor beginners.
  • De Husqvarna H Class100Q: een sterke machine met 20 steken, waaronder quiltsteken. Het is een ideale naaimachine voor beginnende naai(st)ers, die tóch een paar extra mogelijkheden willen.
  • De Brother Innovis 15: een gebruiksvriendelijke machine met 16 steken en een lcd-scherm waar je informatie over steeklengte en -breedte vindt. Daarnaast krijg je een gratis draagtas ter waarde van €24,95 bij de machine.
  • De Bernina B540: deze machine van het Zwitsers kwaliteitsmerk Bernina is top-of-the-line. Het is een snelle, rustige machine, met 1048 steken en een snelheid van 1000 steken per minuut.

Mocht je een nieuwe naaimachine een te groot risico vinden, dan raden wij een tweedehands naaimachine aan. Al onze tweedehandse machines zijn uitvoerig gecontroleerd en absoluut in goede staat, zodat je er nog jarenlang plezier van zult hebben. Je krijgt op elke tweedehands naaimachine, lockmachine en borduurmachine dan ook minimaal 6 maanden garantie. Deze tweedehands machines zijn te koop in onze winkels, waar wij ook advies op maar kunnen geven.

Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.