Filteren

Lockmachines

1 product

  1. Bernette B64 Airlock
    Bernette B64 Airlock
     € 1.199,00 € 1.019,00
per pagina

Van plan een lockmachine te kopen?

Matson heeft een groot assortiment lockmachines (ook wel overlockmachine genoemd). We hebben door onze jarenlange ervaring grote expertise opgebouwd. Wanneer onze lockmachines worden besteld op werkdagen voor 16.00 uur worden ze zelfs de volgende dag thuisbezorgd. Ben je op zoek naar lockmachines of wil je meer weten over de mogelijkheden van je lockmachine, lees dan zeker even verder. Bekijk hier ons volledige assortiment van machines .

Zo kies je de lockmachine die bij jou past

Van iedere lockmachine hebben we meer dan 25 kenmerken voor je op een rij gezet. Met de VERGELIJKEN button, die je bij iedere lockmachine ziet staan, zet je heel gemakkelijk en overzichtelijk een aantal lockmachines naast elkaar. Dat is handig!

Nog meer informatie vind je in de uitgebreide productomschrijving en pdf bestanden bij iedere lockmachine. De grote foto's kun je inzoomen zodat je alle details van de lockmachine goed kunt zien. De filmpjes geven je een nog duidelijker beeld van de lockmachine. We hebben al deze informatie voor je bij elkaar gezet. Zo kun je een weloverwogen keuze maken voor één van de lockmachines en kies je de lockmachine die bij jou past..

Waarom een lockmachine kopen: de voordelen

•Met een lockmachine kun je je stof snel en netjes in één keer afwerken en afsnijden. Veel sneller en mooier dan met een gewone naaimachine. Tafelkleden en gordijnen heb je zo gezoomd met je lockmachine. En de steken en naden kunnen nog decoratief zijn ook.

•Een lockmachine naait ook in één stap twee stukken stof aan elkaar, snijdt de stofrand af en werkt de rand af, zonder rafelen.

•Een lockmachine werkt dunne en rekbare materialen makkelijker en mooier af dan de beste naaimachine. De steken van een lockmachine rekken beter mee met de stof dan de afwerk steken van de beste naaimachine. Zelfs lastige stoffen als zijde, voering of voile verwerk je met een lockmachine met gemak.

• Een lockmachine gebruik je naast je naaimachine.

De nadelen van lockmachines

•Je schaft een extra apparaat aan, dat je ergens moet opbergen. Dat is het enige punt dat we kunnen noemen over de lockmachines. Verder heb je alleen maar plezier van je lockmachine.

Waar kun je op letten bij het kopen van een lockmachine

Waar letten mensen op wanneer ze een lockmachine bij ons kopen? Er zijn een aantal punten waar iedereen naar vraagt, wanneer die een lockmachine gaat kopen. Die geven we graag aan je door.

•Is de lockmachine geschikt voor intensief gebruik?

Niet iedere lockmachine is geschikt voor intensief gebruik. Let daarop! Dit hebben we expliciet voor je aangegeven bij die betreffende lockmachine. De ene lockmachine is namelijk echt geschikt voor professioneel gebruik en andere lockmachines zijn eerder geschikt voor recreatief gebruik. Denk dus goed na hoe vaak je de lockmachine gaat gebruiken. 

•Inrijgen van de lockmachine

Bij een lockmachine span je de naalddraden en de grijperdraden in. Voor een 4 draads lockmachine moet je 2 naaldraden inrijgen voor de 2 naalden en 2 grijperdraden voor de 2 grijpers. Voor het inrijgen zijn verschillende systemen bij lockmachines.

Systemen voor inrijgen van de naalddraden

Inrijgen van de naalddraden is vergelijkbaar met dat van je naaimachine. Sommige lockmachines hebben een ingebouwde draadinsteker. De meeste lockmachines rijg je zelf in met hulp van een 4 kleuren inrijggeleider. Je volgt dan kleurcodes om de naalddraden in te rijgen. Sommige lockmachines hebben daarbij een inrijghulp voor de naalddraden.

Hulp bij het inrijgen van de grijperdraden

Voor het inrijgen van de grijperdraden hebben sommige lockmachines een inspanhulp voor de onderste grijper. Helemaal makkelijk is het wanneer de lockmachine de grijpers automatisch en razendsnel in rijgt met een druk op de knop. Dan blaast een stoot lucht de draden door het systeem van de lockmachine. 

•Allerlei handige functies van lockmachines

Al onze lockmachines naaien als de beste. Daarnaast kunnen allerlei (automatische) functies je een handje helpen bij je naaiwerk. Zo wordt werken met je lockmachine nog eenvoudiger.

•Ontkoppelt de lockmachine automatisch de spanning op de draad, zodra je de voet omhoog zet. Dat is handig, zo kun je de stof gemakkelijk wegnemen.

•Een rolzoom s een snelle en gemakkelijke manier om ruches, servetten en tafellakens af te werken. Rolzomen is met sommige lockmachines eenvoudig, bij andere moet je hiervoor een voetje of naaldplaat te vervangen.Bij sommige lockmachines kun je persvoetdruk instellen, zodat je ook de gladdere en lichtere stoffen goed kunt verwerken.

•Compacte, lichtgewicht lockmachine met draaghandvat.

•Zijn de steeklengte en snijbreedte instelbaar Dit wordt aangegeven in mm op de lockmachine.

•Is het differentieel transport instelbaar. Hiermee kun je voorkomen dat de stof gaat lubberen. Je kunt deze functie ook gebruiken voor automatisch rimpelen bij de lockmachine.

•Je kunt bij de meeste lockmachines het bovenmes uitschakelen, zodat je ook kunt werken zonder stof af te snijden.

•Een vrije arm gebruik je voor naaien van broekspijpen, mouwen en andere kleine projecten.

•De ene lockmachine heeft een gloeilamp, de andere energiebesparende,heldere led verlichting.

•De stofrestjes kun je kwijt in een afvalbakje dat bij sommige lockmachines bijgeleverd is.

Hoe werkt een lockmachine?

Ben je nog niet zo bekent met lockmachines, wij leggen graag uit hoe de machine werkt. Je gebruikt een lockmachine voor duurzame naden, professionele zomen en decoratieve effecten. Je kunt werken met verschillende steken. Hiervoor gebruik je meestal 3 of 4 draden (sommige machines ook 2 of 5). De lockmachine gebruikt hierbij 1 of 2 naalden en 2 grijpers.

Verschillende lock steken voor bij de lockmachines

•3 draads (met 1 naald) afwerken

Deze steek gebruik je om lagen stof aan elkaar te maken met een naad. De steek is rekbaar. Ideaal dus voor gebreide stoffen (tricot) en fijne geweven stoffen. De 3 draads overlock steek is ook prima geschikt om een stof mee af te werken bij een lockmachine.

•4 draads (met 2 naalden) afwerken en stikken

Met deze steek kun je lagen stof aan elkaar naaien en tegelijkertijd afwerken bij lockmachines. De stof rafelt niet. Je gebruikt deze steek vooral bij elastische stoffen bij lockmachines.

•Rolzomen

Een rolzoom gebruik je om een dunne, gladde stof af te werken bij lockmachines. Het is een snelle en gemakkelijke manier om ruches, servetten en tafellakens af te werken. Op de meeste lockmachines in ons assortiment kun je heel eenvoudig rolzomen. Bij sommige (eenvoudige) lockmachines moet je daarvoor het voetje of de naaldplaat vervangen.

•Platte naad, flatlock

De platte naad noem je ook wel flatlock. Je naait twee stoffen aan elkaar en trekt de naad vervolgens voorzichtig uit elkaar totdat de naad plat ligt. Aan de bovenkant van de stof vormen de steken dan lussen bij lockmachines.

•2 draads (met 1 naald) afwerken

Deze steek wordt niet veel gebruikt. Gebruik deze steek alleen om stof mee af te werken bij lockmachines. Je kunt met deze steek geen stoffen aan elkaar maken, daar is de steek niet sterk genoeg voor.

•Coversteek of deksteek

Deze steek wordt heel veel gebruikt in de professionele textiel industrie. Kijk maar aan de randen van een T-shirt. Je vind deze coversteek of deksteek alleen op coverlock machines en op combinatie lock-coverlock machines, niet op een gewone lockmachine (of overlockmachine). Met een coverlock machine kun je alleen verschillende coverlock steken naaien. Een coverlockmachine snijdt de stof niet af. Je kunt hierdoor ver van de rand af stikken.

Diverse merken lockmachines

In ons assortiment kom je lockmachines tegen van diverse merken. Want zo veel mensen, zo veel wensen. Zo heb je ruime keuze. Jouw lockmachine staat er zeker bij!

Babylock lockmachines

In Japan ontwikkelde een team engineers een handzame lockmachine, afgeleid van de grote industriële lockmachines. Een Amerikaanse familie bracht deze ‘Babylock’ machine uit op de Amerikaanse markt. Al snel werd deze eerste lockmachine voor thuis een groot succes. En dat is terecht, als je kijkt naar de krachtige, stevige, snelle lockmachines die het merk uitbrengt.

Brother lockmachines

Dit relatief jonge (1954) merk produceert technisch zeer moderne lockmachines. Alle lockmachines van Brother hebben bijvoorbeeld al een hele poos energiezuinige led-verlichting.

Janome lockmachines

Janome staat bekend om de standaard hoge kwaliteitsnormen en betrouwbaarheid bij de lockmachines. We hebben van dit merk een coverlock machine in ons assortiment.

Juki lockmachines

Juki is sinds 1945 de grootste producent van industriële naai- en lockmachines van de wereld. Veel van de industriële technieken passen ze toe in de huishoud lockmachines. Daarom vind je bij ons een groot assortiment Juki lockmachines.

Husqvarna lockmachines

Van het Zweedse kwaliteitsmerk Husqvarna Viking vind je bij ons diverse Huskylock lockmachines.

Lewenstein lockmachines

Lewenstein is een merk met een lange historie. Uitgangspunten van Lewenstein zijn gebruiksvriendelijkheid, goede prijs kwaliteit verhouding, gebruik van de laatste moderne technieken, degelijkheid en duurzaamheid. De populaire Multilock lockmachine hebben we dan ook al een een hele poos in ons assortiment.

Pfaff lockmachines

Bij het bekende naaimachine merk Pfaff vind je de uitstekende lijn Hobby lockmachine en Cover lockmachine. De Pfaff lockmachines bestaan uit een lijn voor recreatief gebruik, maar ook voor intensiever gebruik.

Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.