Tips voor beginnende naaimachine gebruikers

Hoe lang duurt het voordat ik het naaien onder de knie heb en welke naaimachine werkt het beste? Om je bij deze vragen te helpen hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet.

Tip 1: Een goede naaimachine is een must!

De eerste stap bij het naaien, is het aanschaffen van een nieuwe naaimachine. Het is belangrijk dat de naaimachine fijn aanvoelt en dat die voor een langere tijd meegaat. Klik hier en zie ons gehele assortiment aan naaimachines. Voor vragen over een naaimachine kun je contact opnemen met onze klantenservice via 010 - 411 22 24 of vul het contactformulier in.

Tip 2: Het leren naaien is een proces

Naaien is heel leuk om te doen, allen duurt het leerproces wat langer. Na aantal cursussen bent je nog geen professionele naaister, dit heeft tijd nodig. Begin eerst met simpele naaiwerkjes, zodat je rustig aan kunt groeien.

Tip 3: Voorbereiding is het halve werk

De voorbereiding die je moet treffen voordat je kunt beginnen met naaien duurt soms best wel lang. Denk hierbij aan markeren, spelden en knippen. Hier moet je wel de tijd voor nemen om een zo goed mogelijk resultaat te behalen.

Tip 4: Leer één ding tegelijkertijd te naaien

Om beter te worden in het naaien, moet je vooral veel geduld hebben. Begin bijvoorbeeld eerst met het naaien van een T-shirt, want dit is makkelijker dan het naaien van een broek. Ga zo iedere keer een stapje verder zodat je hierna elk kledingstuk kan maken.

Tip 5: Gebruik handleidingen met illustraties

Een handleiding met alleen maar tekst is helemaal niet duidelijk, vooral niet als je net begint met naaien. Neem een handleiding waarin alles duidelijk uitgelegd is met plaatjes zodat je makkelijk de stappen kunt volgen.