Hoe kies ik de juiste paspop?

Een paspop is heel handig wanneer je zelf kleding maakt. Een paspop kun je volledig verstellen naar jouw gewenste maten. Kleed de paspop aan met de zelfgemaakte kleding en je ziet meteen hoe de outfit er uitziet. Maar hoe kies je nu de juiste paspop?

De juiste maat en model paspop

Allereerst is het belangrijk om na te gaan welke maat en ook welk model jouw paspop moet hebben. Zo zijn er vrouwelijke paspoppen met verschillende modellen. Een man heeft een andere vorm dan een vrouw en daarom zijn er ook paspoppen met een mannelijk model. Maak je veel kinderkleding, dan is het logisch om te kiezen voor een kinderpaspop.

Naast de bouw hebben paspoppen ook een specifieke maat. Maak bijvoorbeeld een keuze uit een paspop maat 30 t/m 38 tot paspoppen in de maat 48 t/m 58. Omdat deze confectiematen per land en merk kunnen verschillen is het belangrijk dat je met een centimeter jouw maten voor heup, taille en bovenwijdte opmeet en dan vergelijkt met de maten die bij de paspop staan. jouw maten moeten hier dan binnen vallen.

Etalagepop of verstelbare paspop?

Een etalagepop is anders dan een paspop. Zo is een etalagepop niet verstelbaar en wordt deze vaak gebruikt in winkels voor het tonen van een outfit. Een paspop daarentegen is wel verstelbaar en gemakkelijker aan te passen aan je persoonlijke wensen. 

Groot assortiment

Bij Matson hebben we een groot assortiment in zowel damespaspoppen en herenpaspoppen als kinderpaspoppen. Verkrijgbaar in verschillende maten en modellen.