Is het mogelijk om te borduren met een naaimachine?

Veel naaimachines hebben ook borduursteken, je kunt dan borduurrandjes maken met een breedte van 5 tot maximaal 9mm. Dat is natuurlijk niet zo breed. Als je heel handig bent kun je met een naaimachine ook uit de vrije-hand borduren: Je schakelt dan de transporteur van de machine uit en gebruikt een vrije-hand borduurvoetje dat op en neer beweegt bij elke steek. Door nu zelf gelijkmatig het werkstuk te bewegen kun je grote borduurpatronen maken, dit kan met een rechte- of met een zig-zagsteek. Je kunt eerst op de stof een tekening maken die je dan volgt met de naald. Om een mooi resultaat te verkrijgen vergt wel de nodige concentratie en oefening.
Een naai-borduurmachine kan wel volautomatisch grote borduurpatronen maken, je hebt dan twee machines in één! Als eenmaal het naaiwerk klaar is, is het tijd om te borduren. Met borduren wordt kleding opgefleurd en maak je een kledingstuk echt uniek. Denk hierbij aan iemand zijn favoriete tekenfilmfiguur of initialen borduren in kleding en badgoed.

Onze naai-borduurmachines

Wij hebben naai- borduurmachines van de merken Brother, Husqvarna, Pfaff en Janoome. Deze merken leveren topkwaliteit en gaan al jaren mee. Als je een naai-borduurmachine voor 16.00 besteld, heb je die de volgende dag meestal al in huis en kun je beginnen met borduren en naaien.
Borduur je grote aantallen, dan is een meernaalds borduurmachine veel sneller, je spant dan éénmalig 6 of 10 naalden in en de machine wisselt automatisch de kleuren.
Mocht je nog vragen hebben, dan kun je die stellen aan onze klantenservice en die is te bereiken via 010 – 411 22 24 of vul ons contact formulier in.

Benodigdheden bij het borduren

Bij het borduren heb je simpel gezegd drie dingen nodig, namelijk een borduurmachine, een borduurpatroon en versteviging. Het borduurpatroon is verkrijgbaar op verschillende manieren, In de meeste machines staan al veel borduurpatronen, je kunt het ook downloaden van internet bijvoorbeeld bij annthegrann.com, je kunt ook zelf een borduurpatroon ontwerpen met speciale borduursoftware
Verstevigingsmaterialen zijn er voor vele toepassingen, afscheurbaar, plakbaar, wateroplosbaar, afknipbaar.