Maandelijkse Archieven: Februari 2019

 1. Mechanische of elektronische naaimachine kopen?

  Mechanische of elektronische naaimachine kopen?

  Er zijn twee typen naaimachines op de markt: mechanisch en elektronisch. Wanneer je een nieuwe naaimachine gaat kopen zul je goed moeten nagaan waar je de naaimachine allemaal voor gaat gebruiken. Zelf kleding maken, zware stoffen verwerken, veelvuldig of minder actief in gebruik en meer. Dit zal allemaal van invloed zijn op de uiteindelijke keuze voor je naaimachine. Maar de eerste stap is om te bepalen of je voor een mechanische of elektronische naaimachine gaat. In dit blog leggen we je de voor- en nadelen uit en helpen je bij het maken van de juiste keuze. 

  De verschillen tussen een mechanische en een elektronische naaimachine

  Een mechanische naaimachine is traditioneel en de gebruiker dient zelf alles in te stellen. Denk hierbij aan de instellingen voor een bepaalde steek, zoals steeklengte en -breedte. Je moet dus bij iedere steek weten of opzoeken welke instelling van lengte en breedte de juiste is.  
  Een elektronische naaimachine stelt bij elke steek die je kiest automatisch de meest gangbare lengte en breedte in. hiervan kun je altijd zelf nog afwijken, maar vaak is dit niet nodig.
  Elektronische machines hebben ook altijd een naaldstopautomaat waardoor de naald altijd in de bovenste stand stopt en de steek dus altijd netjes is af is. Ook kun je veel makkelijker knoopsgaten maken waaronder bijvoorbeeld ook mantelknoopsgaten.

  Welke naaimachine moet ik nu kiezen?

  Uiteindelijk is het afhankelijk van jouw eigen voorkeuren of je voor een mechanische of elektronische naaimachine kiest. Elektronische machines zijn de laatste jaren steeds voordeliger geworden en door het grotere bedieningsgemak zul je waarschijnlijk meer plezier hebben van je naaimachine

  Lees meer »
 2. Welke verschillende soorten garen zijn er?

  Welke verschillende soorten garen zijn er?

  Tegenwoordig zijn er een heleboel verschillende soorten garen. Voordat je aan de slag kunt met de naaimachine zul je dus eerst de juiste naaigaren moeten aanschaffen. Het kan per stof verschillen welke garen het beste gebruikt kunnen worden. In deze blog lichten we een aantal van de meest gebruikte naaigaren toe en voor welke stof je deze het beste kan gebruiken. Naast garen is het ook belangrijk om de juiste naald te gebruiken voor jouw project. Ben je benieuwd welke garen je het beste kunt gebruiken? Je leest het in deze blog. De meest gebruikte soorten garen zijn:

  • Rijggaren
  • Polyester garen
  • Katoenen naaimachinegaren
  • Zijden garen
  • Borduurgaren
  • Lockgaren

  Rijggaren

  Deze soort garen is eigenlijk niet om mee te naaien, maar om mee te rijgen. Bij rijgen worden lange steken gemaakt. Dit wordt vaak gebruikt om twee stofdelen op elkaar te houden voordat je het onder de naaimachine legt.

  Polyester garen

  De meest allround garen soort is polyester. Dit komt doordat deze garen voor vrijwel elke stof gebruikt kan worden en van sterke kwaliteit is. Polyestergaren is verkrijgbaar in enorm veel kleuren. 

  Katoenen naaimachinegaren

  Katoenen garen is een soort die, zoals de naam al doet vermoeden, vooral gebruikt wordt bij het naaien van katoenen stoffen. Deze soort garen kan ook gebruikt worden voor stoffen met weinig tot geen rek. Het katoengaren krimpt mee met de stof en kan geverfd worden.

  Zijden garen

  Voor het verwerken van fijne stoffen is zijden garen uitermate geschikt. Stoffen zoals zijde en satijn. Voor dit garen kun je het beste een microtexnaald gebruiken zodat je de stof niet beschadigd. 

  Borduurgaren

  Wanneer je patronen wilt borduren is deze soort garen het meest geschikt. Borduurgaren is dunner dan andere garen en heeft een mooiere glans. 

  Lockgaren

  Lockgaren zijn speciaal bedoelt voor het gebruik van lockmachines. Deze soort garen wordt vooral gebruikt om naden en zomen netjes af te werken.

  Sterke garen van topkwaliteit

  Als het goed is, is nu duidelijk welke verschillende soorten garen er allemaal zijn en waar je deze voor gebruikt. Nu je weet welke soort garen voor jouw project het beste is om te gebruiken, kun je de juiste garen aanschaffen. In ons assortiment vind je garen van topkwaliteit in verschillende kleuren. We verkopen bekende merken zoals Gütermann, Madeira, Brildor, Amann, Mettler en Brother. 

  Lees meer »
 3. Welke vlieseline heb ik nodig?

  Welke vlieseline heb ik nodig?

  Wanneer je zelf kleding gaat maken kan het voorkomen dat je gebruik maakt van vlieseline. Dit materiaal wordt gebruikt als tussenvoering om zo stoffen te verstevigen. Vlieseline is verkrijgbaar in veel verschillende soorten en diktes. Kies de juiste vlieseline die past bij de stof die je gebruikt en het kledingstuk dat je maakt. In deze blog lichten we de belangrijkste soorten vlieseline uit. Veel gebruikte vlieseline soorten zijn:

  • Strijkbare en niet strijkbare vlieseline
  • Geweven en non-waven vlieseline
  • Rekbare vlieseline
  • Vliesofix

  Strijkbare en niet strijkbare vlieseline

  Strijkbare vlieseline wordt vastgeplakt op de stof en is het meest populair. Echter is niet elke stof geschikt voor deze soort vlieseline. Sommige stoffen kunnen een oneffen structuur hebben waardoor de vlieseline niet goed zal hechten. De oplossing hiervoor is gebruik te maken van niet strijkbare vlieseline. Deze soort vlieseline wordt aan de verkeerde kant van de stof genaaid.

  Geweven en non-waven vlieseline

  U kunt kiezen uit geweven vlieseline of non-waven vlieseline. De benaming geeft eigenlijk al het soort vlieseline aan. Wanneer je kiest voor geweven vlieseline is het belangrijk om rekening te houden met de draadrichting wanneer je de vlieseline knipt.

  Rekbare vlieseline

  Wanneer je gebruik maakt van een rekbare stof is het aan te raden ook gebruik te maken van rekbare vlieseline. Zorg ervoor dat de vlieseline dezelfde kant oprekt als de stof. De rek van de versteviging werkt vaak alleen in de lengte of breedte. 

  Vliesofix

  Een andere soort vlieseline is vliesofix. Eigenlijk is een speciaal soort vlieseline die de eigenschap heeft om aan beide kanten te plakken. Het bevestigen van deze soort doe je door de plaklaag te verwarmen met het strijkijzer. 

  Op zoek naar goede vlieseline?

  In ons assortiment vind je verschillende soorten vlieseline. Kies het soort uit wat het beste past bij uw naaiproject. Naast vliesoline hebben we ruim aanbod in garen en fournituren.

  Lees meer »
 4. Welke naaimachine naald heb ik nodig?

  Welke naaimachine naald heb ik nodig?

  In eerste instantie verwacht je niet dat een naald een groot verschil kan maken tijdens het naaien. Toch is dit verkeerd gedacht en maakt het wel degelijk uit welk type naald je gebruikt wanneer je met de naaimachine aan de slag gaat. Door de juiste naald te gebruiken voorkom je complicaties en problemen zoals beschadiging aan de machine, het materiaal, gebroken naalden of het overslaan van steken.   

  Meest voorkomende type naalden

  Wanneer je gaat naaien is het belangrijk om de naald en dikte ervan af te stemmen op het soort materiaal dat je gaat gebruiken. Hieronder worden de meest voorkomende type naalden toegelicht. 

  Universele naald

  Geschikt voor geweven en gebreide stoffen.

  Stretch naald

  Gebruik deze naald voor synthetische, rekbare stoffen.

  Ledernaald

  Kenmerkend voor deze naald is het scherpe snijmesje aan de punt. Geschikt voor leder en zware stoffen.

  Denim of jeans naald

  Een sterke en scherpe naald voor denim stoffen.

  Borduurnaald

  Deze naald heeft een groot oog voor borduurgaren.

  Quilt naald

  Gebruik deze naald met speciale punt voor het werken met quilt. 

  Microtex naald

  Een zeer dunne naald voor kwetsbare stoffen zoals zijde. 

  Jersey of ballpoint naald

  Deze naald heeft een afgeronde punt en is geschikt voor onder andere gebreide stoffen.

  Juist gebruik van naaimachine naalden

  Naast het feit dat je de juiste naald dient te kiezen voor het materiaal waarmee je gaat werken, zijn er nog een aantal standaard handelingen om problemen met je naald te voorkomen. Een naald slijt, dus zorg ervoor dat je je naald op tijd vervangt en wacht niet tot de naald gebroken is. Hou daarnaast gebruikte naalden apart van nieuwe naalden. Gebruik je een nieuw type naald? Naai dan eerst een proefstukje om er zeker van te zijn dat de naald geschikt is.

  Begin goed met de basisset naalden

  Weet je niet precies welk type naald je het vaakst gaat gebruiken? Of wil je een aantal verschillende naalden uitproberen? Dan is het handig om een basisset naaimachine naalden aan te schaffen. Met de Schmetz naalden basisset maak je een goede start. In deze set vind je de meest voorkomende naalden. De set bevat 3 pakjes naaimachinenaalden voor normale stoffen, stretch en jeans in verschillende diktes.

  Lees meer »
 5. Scan N Cut, een handig apparaat!

  Scan N Cut, een handig apparaat!

  Een innovatief apparaat van Brother: de Scan N Cut, een thuis- en hobbysnijmachine met een ingebouwde scanner. Met dit apparaat scan je alles wat je maar wilt en snij je direct uit. Denk hierbij aan een zelfgemaakte tekening, foto’s of een ontwerp uit een tijdschrift. Je kan direct aan de slag met het naaien van jouw design.

  Selecteer ontwerpen

  De Scan N Cut bevat een groot aantal ingebouwde ontwerpen, zoals prints, vormen, randen en creatieve ontwerpen. Selecteer een ontwerp en plaats het gewenste materiaal, bijvoorbeeld papier of stof. Ook bevat de Scan N Cut verschillende lettertypes om te gebruiken. Zo maak je de mooiste creaties.

  Naast ingebouwde ontwerpen kun je ook je eigen ontwerpen inscannen. Deze ontwerpen kunnen van alles zijn, zoals tekeningen, titels, teksten, afbeeldingen om te gebruiken voor het maken van bijvoorbeeld scrapbook layouts of werkstukken.

  Accessoires voor Scan N Cut

  Maak je Scan N Cut compleet door de verschillende beschikbare accessoires. Zo haal je alles uit je apparaat en kun je optimaal gebruik maken van alle mogelijkheden van de Scan N Cut. We hebben verschillende accessoires in ons assortiment, waaronder:

  • Starterkit
  • Mat in verschillende uitvoeringen en formaten
  • Sjablonen en transfers
  • Messen
  • Printbare stickers

   

   

  Lees meer »
Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.