Maandelijkse Archieven: Januari 2019

 1. Hoe kies ik de juiste paspop?

  Hoe kies ik de juiste paspop?

  Een paspop is heel handig wanneer je zelf kleding maakt. Een paspop kun je volledig verstellen naar jouw gewenste maten. Kleed de paspop aan met de zelfgemaakte kleding en je ziet meteen hoe de outfit er uitziet. Maar hoe kies je nu de juiste paspop?

  De juiste maat en model paspop

  Allereerst is het belangrijk om na te gaan welke maat en ook welk model jouw paspop moet hebben. Zo zijn er vrouwelijke paspoppen met verschillende modellen. Een man heeft een andere vorm dan een vrouw en daarom zijn er ook paspoppen met een mannelijk model. Maak je veel kinderkleding, dan is het logisch om te kiezen voor een kinderpaspop.

  Naast de bouw hebben paspoppen ook een specifieke maat. Maak bijvoorbeeld een keuze uit een paspop maat 30 t/m 38 tot paspoppen in de maat 48 t/m 58. Omdat deze confectiematen per land en merk kunnen verschillen is het belangrijk dat je met een centimeter jouw maten voor heup, taille en bovenwijdte opmeet en dan vergelijkt met de maten die bij de paspop staan. jouw maten moeten hier dan binnen vallen.

  Etalagepop of verstelbare paspop?

  Een etalagepop is anders dan een paspop. Zo is een etalagepop niet verstelbaar en wordt deze vaak gebruikt in winkels voor het tonen van een outfit. Een paspop daarentegen is wel verstelbaar en gemakkelijker aan te passen aan je persoonlijke wensen. 

  Groot assortiment

  Bij Matson hebben we een groot assortiment in zowel damespaspoppen en herenpaspoppen als kinderpaspoppen. Verkrijgbaar in verschillende maten en modellen. 

  Lees meer »
 2. Hoe onderhoud ik mijn naaimachine?

  Hoe onderhoud ik mijn naaimachine?

  Wanneer je je naaimachine met regelmaat gebruikt is het onvermijdelijk dat er een moment komt waarop de machine niet meer lijkt te werken of kapotgaat. Dit moment kun je zelf zo lang mogelijk uitstellen door je naaimachine goed te onderhouden. Hieronder lees je een aantal tips om de levensduur van je naaimachine te verlengen en hoe je de meest voorkomende mankementen kunt oplossen.

  Bekijk de handleiding van jouw machine

  Het onderhoud verschilt per merk naaimachine. Bekijk dus goed wat er voor jouw naaimachine voor onderhoudsinformatie beschikbaar is.

  Zorg voor de juiste olie

  Een naaimachine is mechanisch en dus is het belangrijk dat dit goed gesmeerd loopt. Veel machines hebben tegenwoordig zelfsmerende lagers en hoeven niet meer door de gebruiker gesmeerd te worden. Als in de handleiding smeerpunten staan, gebruik hiervoor speciale naaimachine olie om vastlopen en schuring van onderdelen te voorkomen. Heb je je naaimachine al een tijdje niet gebruikt? Dan is het verstandig om eerst de machine te oliën. Zorg dat je eerst een paar proefsteken maakt om de olie goed door de machine te laten verspreiden en om te voorkomen dat er olie op het werkstuk komt

  Vervang de naald op tijd

  Als een naald bot is kun je dat horen, bij het stikken hoor je dan een tikend geluid als deze door de stof gaat. ook kan de naald dan de stof in de naaldplaat duwen of de stof beschadigen. De naald kan ook krom worden en dan de naaldplaat of de onderdelen in de machine beschadigen. Zorg ervoor dat je de naald op tijd vervangt om schade aan je naaimachine te voorkomen. Kies een goed merk zoals Schmetz, Deze naalden zijn extra hard en worden daardoor niet snel bot of krom.

  Vuil is een grote boosdoener

  Veel complicaties aan de naaimachine ontstaan door vuil. Kies een goede kwaliteit garen, dat niet pluist, anders kan er vuil tussen de boven- of onderspanning komen. Hierdoor kan het rijgen of lussen van de draad niet meer goed gaan. Ook het transporteren van de stof is een veelgehoorde klacht, vaak ook veroorzaakt door vuil onder de naaldplaat. 

  Berg je naaimachine netjes op

  Wanneer je je naaimachine niet gebruikt is het belangrijk deze netjes op te bergen. Op deze manier voorkom je dat er vuil bij de machine komt of dat er iets mee kan gebeuren. Er zijn verschillende hoezen te koop om je naaimachine te beschermen. 

  Kom je er zelf niet uit?

  Ondanks dat je je naaimachine goed hebt onderhouden, kan het natuurlijk gebeuren dat er iets stuk gaat. Kun je dit zelf niet oplossen? Dan kunnen onze gediplomeerde monteurs je helpen. We bieden reparatie, onderhoud & service aan voor alle merken naaimachines in onze locaties in Rotterdam en Utrecht.

  Lees meer »
Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.