Maandelijkse Archieven: December 2018

 1. Is het mogelijk om te borduren met een naaimachine?

  Is het mogelijk om te borduren met een naaimachine?

  Veel naaimachines hebben ook borduursteken, je kunt dan borduurrandjes maken met een breedte van 5 tot maximaal 9mm. Dat is natuurlijk niet zo breed. Als je heel handig bent kun je met een naaimachine ook uit de vrije-hand borduren: Je schakelt dan de transporteur van de machine uit en gebruikt een vrije-hand borduurvoetje dat op en neer beweegt bij elke steek. Door nu zelf gelijkmatig het werkstuk te bewegen kun je grote borduurpatronen maken, dit kan met een rechte- of met een zig-zagsteek. Je kunt eerst op de stof een tekening maken die je dan volgt met de naald. Om een mooi resultaat te verkrijgen vergt wel de nodige concentratie en oefening.
  Een naai-borduurmachine kan wel volautomatisch grote borduurpatronen maken, je hebt dan twee machines in één! Als eenmaal het naaiwerk klaar is, is het tijd om te borduren. Met borduren wordt kleding opgefleurd en maak je een kledingstuk echt uniek. Denk hierbij aan iemand zijn favoriete tekenfilmfiguur of initialen borduren in kleding en badgoed.

  Onze naai-borduurmachines

  Wij hebben naai- borduurmachines van de merken Brother, Husqvarna, Pfaff en Janoome. Deze merken leveren topkwaliteit en gaan al jaren mee. Als je een naai-borduurmachine voor 16.00 besteld, heb je die de volgende dag meestal al in huis en kun je beginnen met borduren en naaien.
  Borduur je grote aantallen, dan is een meernaalds borduurmachine veel sneller, je spant dan éénmalig 6 of 10 naalden in en de machine wisselt automatisch de kleuren.
  Mocht je nog vragen hebben, dan kun je die stellen aan onze klantenservice en die is te bereiken via 010 – 411 22 24 of vul ons contact formulier in.

  Benodigdheden bij het borduren

  Bij het borduren heb je simpel gezegd drie dingen nodig, namelijk een borduurmachine, een borduurpatroon en versteviging. Het borduurpatroon is verkrijgbaar op verschillende manieren, In de meeste machines staan al veel borduurpatronen, je kunt het ook downloaden van internet bijvoorbeeld bij annthegrann.com, je kunt ook zelf een borduurpatroon ontwerpen met speciale borduursoftware
  Verstevigingsmaterialen zijn er voor vele toepassingen, afscheurbaar, plakbaar, wateroplosbaar, afknipbaar.

  Lees meer »
 2. Tips voor beginnende naaimachine gebruikers

  Tips voor beginnende naaimachine gebruikers

  Hoe lang duurt het voordat ik het naaien onder de knie heb en welke naaimachine werkt het beste? Om je bij deze vragen te helpen hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet.

  Tip 1: Een goede naaimachine is een must!

  De eerste stap bij het naaien, is het aanschaffen van een nieuwe naaimachine. Het is belangrijk dat de naaimachine fijn aanvoelt en dat die voor een langere tijd meegaat. Klik hier en zie ons gehele assortiment aan naaimachines. Voor vragen over een naaimachine kun je contact opnemen met onze klantenservice via 010 - 411 22 24 of vul het contactformulier in.

  Tip 2: Het leren naaien is een proces

  Naaien is heel leuk om te doen, allen duurt het leerproces wat langer. Na aantal cursussen bent je nog geen professionele naaister, dit heeft tijd nodig. Begin eerst met simpele naaiwerkjes, zodat je rustig aan kunt groeien.

  Tip 3: Voorbereiding is het halve werk

  De voorbereiding die je moet treffen voordat je kunt beginnen met naaien duurt soms best wel lang. Denk hierbij aan markeren, spelden en knippen. Hier moet je wel de tijd voor nemen om een zo goed mogelijk resultaat te behalen.

  Tip 4: Leer één ding tegelijkertijd te naaien

  Om beter te worden in het naaien, moet je vooral veel geduld hebben. Begin bijvoorbeeld eerst met het naaien van een T-shirt, want dit is makkelijker dan het naaien van een broek. Ga zo iedere keer een stapje verder zodat je hierna elk kledingstuk kan maken.

  Tip 5: Gebruik handleidingen met illustraties

  Een handleiding met alleen maar tekst is helemaal niet duidelijk, vooral niet als je net begint met naaien. Neem een handleiding waarin alles duidelijk uitgelegd is met plaatjes zodat je makkelijk de stappen kunt volgen.

  Lees meer »
 3. Wat is voordeliger, kleding kopen of zelf maken?

  Wat is voordeliger, kleding kopen of zelf maken?

  Kleding maken versus kleding kopen

  Kleding maken kost tijd. Je zult dus geduld en doorzettingsvermogen moeten hebben om kleding te maken. Het is dan makkelijker om naar de grote ketens te gaan en hier kleding te kopen. Binnen 10 minuten kun je al een hele outfit hebben geshopt.

  Nadelen kleding kopen bij grote marken

  Kleding kopen bij grote merken is nog steeds niet verantwoord. Mensen in de lagelonenlanden werken voor een minimumloon en maken veel uren. Door kleding te kopen bij grote merken blijf je dit stimuleren. Merken die hun kleding bewust maken, zijn vaak een stuk duurder en dan is het logisch dat niet iedereen deze kleding kan betalen. Als andere optie kun je er voor kiezen om kleding zelf te maken.

  Voordelen eigen kleding maken

  Het voordeel van het maken van eigen kleding is dat je het helemaal zelf kan ontwikkelen. Je kan je eigen draai geven aan de trends van nu. Tevens heeft niemand dezelfde kleding en ben je helemaal uniek! 

  Het enige is dat je het naaien onder de knie moet krijgen en dat is een pad dat ieder op zijn eigen tempo doet. Het fijne aan het maken van kleding is dat je op een gegeven moment in een zen modus komt. Het drukke leven verdwijnt en je bent één met je naaiwerk. Na dit moment word je helemaal rustig en heb je binnen no time jouw creatie af, wat wil je nog meer?

  Conclusie, wat is beter?

  Het maken van kleding is beter dan het kopen van kleding. Alleen moet je jezelf dan afvragen of je genoeg tijd hebt. Daar komt het probleem om de hoek kijken. In een maatschappij waar alles snel moet en iedereen afgeleid wordt, neemt bijna niemand de tijd om even tot rust te komen en lekker te gaan naaien.

  Lees meer »
 4. Benodigdheden bij mijn lockmachine

  Benodigdheden bij mijn lockmachine

  Welke accessoires heb ik nodig bij mijn lockmachine? Wij hebben in ons assortiment veel accessoires/onderdelen die essentieel zijn bij het gebruik van een lockmachine.

  Mesjes

  Bij een lockmachine heb je een boven- en ondermesje. Deze zorgen ervoor dat de stof goed afgesneden wordt. Deze mesjes kunnen bot worden en slijten. Als dat moment is aangebroken is het belangrijk om de mesjes op tijd te vervangen. De onder- en bovenmesjes kun je los kopen. We hebben van vele bekende merken mesjes voor de lockmachine in ons assortiment.

  Stofopvangbakjes

  Het is natuurlijk logisch dat bij het snijden van stof er ook lappen stof overblijven. Om te voorkomen dat alle stofljes op de grond terecht komen, zijn er opvangbakjes te koop. 

  Draadinstekers

  De naam zegt het al, een draadinsteker zorgt ervoor dat het draad in de stof komt. Deze kunnen door intensief gebruik natuurlijk slijten. We hebben draadinstekers van de merken Babylock, Bernina en Juki.

  Lockmachines

  Een lockmachine schaf je naast de naaimachine aan. Met een lockmachine kan je stof in één keer afsnijden en afwerken. Het resultaat van een lockmachine is veel mooier dan bij een naaimachine. Tevens werkt een lockmachine rekbare materialen makkelijker en mooier af dan een naaimachine. Wij hebben lockmachines van de merken:

  • Babylock
  • Brother
  • Husqvarna
  • Janome
  • Juki
  • Lewenstein
  • Pfaff

  Vragen over onderdelen en/of accessoires?

  Heb je nog vragen over bepaalde onderdelen en/of accessoires die bij een lockmachine horen? Dan kun je die altijd aan ons stellen. Het is mogelijk om te bellen naar 010 – 4 11 22 24.

  Lees meer »
 5. Benodigdheden voor een punchmachine

  Benodigdheden voor een punchmachine

  Ben je op zoek naar benodigdheden voor uw punchmachine? Wij hebben verschillende soorten producten die gebruikt kunnen worden tijdens het punchen.

  Gebruik punchmachine

  Een punchmachine heeft meerdere naalden met ieder een groot aantal weerhaakjes. Je kunt losgeweven stoffen hiermee aan elkaar vervilten, de vezels van de stof grijpen dan in elkaar.  

  Verschillende soorten onderdelen voor de punchmachine

  Het is logisch dat bepaalde onderdelen van een punchmachine slijten of kapot gaan. Zo kun je bij ons punchnaalden aanschaffen van de merken Inspira en Janome.

  Punchnaalden Inspira

  De dikte van de Inspira punchnaalden is 0,6mm. De punchnaalden zijn verpakt per 5 stuks. De naalden zijn geschikt voor punchmachines van de volgende merken: Huskystar, Pfaff en Happylock.

  Punchnaalden Janome

  Janome heeft een 5-naalds unit waarin 10 punchnaalden, een naaivoet en een verwisselbare kop zitten. Het pakket is geschikt voor de Janome 725 punchmachine.

  Hoe kies ik de juiste punchnaalden?

  Eigenlijk is het heel eenvoudig om de juiste punchnaalden te vinden, want hoe fijner het weefsel des te fijner de naald. Als het weefsel zwaarder is, is de punchnaald ook dikker. Het hangt er maar net vanaf welke stof je gaat gebruiken. Het is wel heel erg belangrijk om de naalden regelmatig te vervangen.

  Bestel nu, snel en eenvoudig!

  Bestel uw punchonderdelen op werkdagen voor 16.00 uur en uw bestelling wordt de volgende dag bij je thuisgeleverd. Mocht je vragen hebben, stel die dan aan onze klantenservice. De klantenservice is te bereiken via 010 - 411 22 24. 

  Lees meer »
Pagina
Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.