Babylock Embellisher

Op voorraad
 € 549,00 € 499,00
Bestel in onze beveiligde betaalomgeving
  • Actuele voorraad
  • Echte winkels voor advies en service
  • Merkproducten met hoge korting
  • 30 dagen bedenktermijn
  • Vragen? Bel 010-4112224
  • Klantbeoordeling 9.4/10

Beschrijving

Versieren van kleding, accessoires en (woon-)decoraties, vilten, je unieke eigen stof maken door stoffen prachtig te vervormen of borduren van vrije quiltvormen: Punchen is een leuke en veelzijdige creatieve hobby met prachtige resultaten.

 

De Babylock Embellisher van is een degelijke, complete en veilige punchmachine. Hij werkt zonder garen, zonder spoeltjes en zonder moeizaam instellen van draadspanning. De machine transporteert –in tegenstelling tot een gewone naaimachine– de stof niet mechanisch. Zo kun je de stof zelf onder de zwevende naaivoet in alle richtingen bewegen en ben je vrij in de vormen die je maakt. Je puncht er decoraties van wol of andere vezels mee op textiel of op een ander materiaal zoals soluvlies en verweeft zonder garen te gebruiken verschillende natuurlijke en kunstmatige textielsoorten met elkaar.

 

Wat? Geen garen nodig?

Dat klopt, want met de Babylock Embellisher worden de

materialen niet aan elkaar genaaid, maar aan elkaar gepuncht. Twaalf naalden met weerhaakjes verweven de vezels aan en in elkaar.

 

Wat is punchen?

Met punchen creëer je een eigen, unieke stof. Het gaat snel en iedereen kan het. Leg twee materialen op elkaar en punchen maar! Door het punchen hechten de vezels zich aan elkaar, zonder garen of lijm. Of je neemt één stof en vervormt die zo, dat het een hele andere stof lijkt. Het enige dat je even onder de knie moet krijgen is het werken met de punchmachine, maar dat is heel eenvoudig.

 

Hoe werkt het?

Veel vezels, zoals wolvezels, hebben weerhaakjes. Die grijpen in elkaar als je over de vezels heen wrijft. Zo spin je bijvoorbeeld wol en maak je vilt. De punchmachine lijkt op een naaimachine zonder draad. Je puncht met 12 naalden die weerhaakjes hebben. Die laat je over bijvoorbeeld ongesponnen wol heen gaan en dan grijpen de vezels in elkaar, zodat er een lapje ontstaat, zonder weven. Met de punchmachine kun je nog veel meer leuke dingen doen, zoals de structuur van een stof veranderen. Sommige stoffen gaan er door de punchmachine namelijk echt heel anders uitzien. De ene stof krinkelt ineen, de andere verandert van kleur en structuur. Ook fijne, dunne stoffen als organza of chiffonzijde kun je heel mooi vervormen, met een leuk resultaat.

 

Materialen

Als je materialen aan elkaar wilt punchen moet je erop letten dat tenminste één van de gebruikte materialen vezels met weerhaakjes heeft. Je kunt dus geen gladde stoffen aan elkaar punchen, zoals zijde op zijde.

 

Aan het werk

Je knipt of scheurt stukjes wol of stof en legt deze op een ondergrond naar keuze. Leg het onder de punchmachine en –trrrrrrrrrr– alles zit vast op de ondergrond, zonder naaien. De naalden slaan de stofjes namelijk dwars door de ondergrond heen en de vezels van de stoffen haken aan elkaar vast. Je kunt op deze manier laag over laag toevoegen. De manier waarop je steeds lapjes toevoegt kun je vergelijken met schilderen. Door meerdere lagen transparante stoffen te gebruiken krijg je de mooiste kleurschakeringen. Je kunt ook (gewone) siergarens op een lap punchen. De mogelijkheden zijn eindeloos! Je stopt pas als je tevreden bent met het eindresultaat.

 

Wist je dat?

Naaldvilten is van oorsprong een industriële techniek. Door het prikken met naalden die zijn voorzien van weerhaakjes, verweef je losse natuurlijke vezels of kunstvezels. Met grote machines, voorzien van duizenden viltnaalden, wordt zo bijvoorbeeld naaldvlies gemaakt, maar ook veel andere non-woven producten als filters en (onder)bekledingstextiel.

 

Kedingvoet

Wilt u precies werken, dan kunt u met de ingebouwde kedingvoet de stof stabiliseren. Met een eenvoudige handeling kunt u de stof vrij bewegen.

 

Garenpoort

Wilt u figuren maken van draad, dan is de ingeouwde garenpoort ideaal. Uw garen ( tot 4 mm diameter) wordt rechtstreeks door de machine geleid tussen de naalden, en zo voorkomt u klitten.

 

Garen en band standaard

Houdt uw klosjes garen of lint onder controle door ze te plaatsen op de garen en band standaard.

 

Lintgeleider

Met de lint geleider wordt lint ( tot 10 mm breed ) voor de machine geleid en is de toevoer gemakkelijk te controleren. zo zal het lint niet draaien en kunt u het mooi regelmatig opbrengen.

 

 

 

Kenmerken Babylock Embellisher Punch

• Punchsnelheid 800 x per minuut

• Naaldunit met 12 naalden

. Vrije arm

• Steekplaat met 12 gaatjes

• Instelbare naaivoethoogte

• Transparante naaivoet

• Opklapbare vinger/oogbescherming

• Voetpedaal met snelheidsregeling

• Gemakkelijk te reinigen

• Verwijderbaar accessoiresbakje

• Verlichting

• Nederlandse handleiding

• 2 jaar volledige garantie en 2 jaar aanvullende garantie op alle mechanische onderdelen

• Gewicht 4,5 kg

Specificaties van Babylock Embellisher

Merk
Babylock

Videos

Downloads

Beschikbare downloads

Voordeelbundels

Beoordelingen

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Babylock Embellisher
Uw waardering
Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.